Imeli smo tehniški dan, na katerem smo izdelovali vodno kolo in vodni hram. Najprej smo si prebrali načrt in ga dobro pregledali. Potem smo si pripravili orodja in pripomočke za delo ter vsa gradiva. Začeli smo z delom. Bilo je zelo težko pri vodnem kolesu upogibat žice, saj so bile zelo trde. Težko je bilo tudi s kladivom in šilom naredit luknje, zato ker si moral paziti, da niso bile prevelike, ker ti je potem žica padala ven. Izdelke mi je uspelo narediti, saj sem bila pozorna pri delu. Pri upogibanju žic sem pomagala tudi drugim, ker jim ni šlo. Bilo mi je lepo in predvsem zanimivo. (Lorin, 4. b)

V petek smo imeli tehniški dan. Izdelovali smo vodno kolo in vodni hram. Zelo se mi je zdelo zanimivo, ker tega še nikoli nisem videla in počela. Pri vodnem kolesu mi je šlo dobro, razen pri zvijanju žice. Vodni hram pa se mi je zdel lažji za izdelat, saj nisem imela težav. (Taja, 4. b)

Na začetku sem dobro pogledal načrt, pregledal vse kaj rabimo in začel z delom. Najprej sem si pripravil pripomočke, to so: lesena deščica, dve ravni žici, stiropor in dve buciki. Šel sem v kolono, da bi lahko zrezal stiropor na rezalniku za stiropor. Ko sem ga izrezal, sem zapičil vanj dve buciki tako, da sta bili vzporedni. Nato sem šel iskat šilo, da bi lahko naredil štiri luknje kamor bi zapičil ukrivljene žice. Ko so bile žice postavljene v luknje, sem iz stiropora vzel eno buciko in jo dal v luknjo. To sem lahko naredil, ker sem pravilno upognil žice. Malo težav sem imel pri montaži kolesa na žice, vendar sem to težavico strokovno rešil. Zdelo se mi je v redu, ker smo se lahko malo pogovarjali, si pomagali in tudi smešno mi je bilo, ker sošolki  žice niso hotele stati v luknjicah, zato je velikokrat v luknjice nanesla malo lepila. (Tomi, 4. b)

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)