V petek  so nam v okviru glasbene mladine  predstavili instrument Cajon. Razdelili  smo  se v tri skupine. Prva skupina se je usedla na glasbilo Cajon. Najprej smo se  naučili dveh udarcev. Prvi  je bil  slep, drugi pa bas. Druga in tretja skupini sta pa opazovali in se sproti učili, saj so se veselili tudi oni igrati na  Cajon. Ko je skupina končala, je prišla na vrsto druga skupina. Ker se je druga skupina že dosti  naučila, je šlo zelo hitro. (Nana, Hana, 4. b)

V okviru Glasbene mladine smo spoznali glasbilo Cajon. Prvič v življenju sva igrali na  to. Je zelo čudovito glasbilo in nisva vedeli, da lahko oddaja tako lep zvok. Zaigrali smo tri pesmi. Zelo sva veseli, da nam je gospod Jaka pokazal to glasbilo. Lahko je iz različnih vrst lesa in tako oddajajo drugačne zvoke. Spoznali smo tudi dva tona slep in bas. Nobena ni nikoli igrala katerega koli glasbila.  Je prečudovito, ko izvajaš glasbo in ti drugi ploska. (Lorin, Chanel, 4. b)

V petek, en dan pred počitnicami, smo imeli predstavitev glasbila cajon. Gospod, ki nam je predstavil glasbilo, se imenuje Jaka. Na glasbilo se igra tak , da nanj tolčeš z rokami. Narejeno je iz več vrst lesa. Če udariš s celo dlanjo, se ta gib imenuje BAS, če pa udariš samo s kazalcem, sredincem, prstancem in mezincem pa se imenuje SLEP. (Nika, Zara, 4. b)

V petek pred počitnicami smo igrali na glasbilo po imenu cajon. Naš učitelj se je imenoval  Jaka. Ta  cajon je narejen iz različnih vrst lesa. Zadaj je  imel  luknjo. Igrali smo v avli. (Nejc, Miha, 4. b)

Nama dvema je bilo všeč igrati na bobne. Igrali smo ritem na glasbo in smo zraven oživeli! Čeprav so nas bolele roke, nas je zanimalo, kakšen občutek je imel učitelj? Na cajonu so bili različni vzorci. Bili so iz lesa, žebljev in gume. Ta dan nam je bil najboljši, ker smo igrali bobne pred celo avlo! Vodja je bil prijazen in prijeten. Ime mu je bilo Jaka. Ko smo prišli domov, smo povedali staršem, da smo igrali na cajon v avli. (Sara, Špelca, 4. b)

V  petek, peto šolsko uro smo imeli  predstavitev glasbila cajon. Vodil nas je gospod Jaka. Vsi smo igrali in se zabavali. Izmenjevali smo se  in zabavali. Naučil nas je igrati slep in bas. Na koncu mu je zadnja skupina pomagala znositi v kombi. (Aša, Luka, 4. b)

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)