Četrtošolci smo v okviru projekta Pogum izvedli tehniški dan. Naš cilj je bil izdelava vodnega kolesa z  vodnim zbiralnikom in odtokom. Ob tem pa smo razvijali dve veščini: sodelovanje in ustvarjalnost. Delo je potekalo v skupinah. Vsak učenec je na začetku dneva pri sebi ocenil, kako je do sedaj sodeloval v skupini, kje je imel težave in kako bi lahko to danes izboljšal. Ob delu smo razvijali ustvarjalnost, inovativnost ter uporabili za posamezne dele različen odpadni material. Vse skupine so izdelek končale, vodna kolesa so delovala skoraj od vseh skupin.

KOMENTARJI POSAMEZNIH ČLANOV V SKUPINI O SODELOVANJU PO KONČANEM TEHNIŠKEM DNEVU

  1. SKUPINA – H2O

Ko smo začeli z izdelovanjem vodnega kolesa, smo imeli male težavice, a vse smo rešili s pogovorom. Na začetku izdelovanja je kazalo, da nam ne bo uspelo, a nam je. Med delom sem se počutila v redu,  ker sem morala razmišljati za izdelavo vodnega kolesa. Za trenutek sem pomislila, da se nam bo vse porušilo. Na začetku sem vedela, da nam bo uspelo, potem pa sem začela dvomiti, a nam je uspelo. Meni je bilo zelo lepo. V skupini smo imeli dobre ideje, a se nam je med delom nekaj zalomilo. S skupnim delom smo naredili končni izdelek, ki je deloval bolje kot smo pričakovali.

  1. SKUPINA – ZLATI MLIN

Sprva sem mislil, da bo mlin deloval, ampak se je izkazalo, da ni. Nato smo stvar izboljšali in izpopolnili ter naredili delujoči mlin. V skupini nam je najprej šlo dobro, na koncu pa smo imeli nekaj težav. Končni izdelek je deloval. V skupini sem se počutila prijetno. Ko smo imeli težave, pa ne prav. V skupini mi je bilo še kar prijetno, ker se nismo kregali, sodelovali smo dobro, čeprav nam izdelek ni najbolje uspel. Ampak z izdelkom smo bili vsi zadovoljni.

  1. SKUPINA – VODA NI MOKRA

Počutila sem se dobro in vesela sem bila, da smo vključili mojo idejo pri koritu. Delo je potekalo po navodilih, a se je na koncu izdelek razlikoval od načrtovanega. V skupini sem sodeloval in se imel dobro. Delo ni potekalo tako kot sem mislil. V skupini sem dobro sodeloval. V skupini mi je bilo prijetno, končni izdelek je deloval.

  1. SKUPINA – MRZLEK

V skupini sem se počutil v redu. Moje ideje so spoštovali. Počutil sem se odlično, ker smo uspeli narediti vodno kolo in vodni hram, sicer z vmesnimi popravki. V skupini sem sodelovala in moje ideje so poslušali in jih upoštevali. Počutila sem se dobro. Na začetku nismo razmišljali dobro, nato smo napako popravili in nastal je delujoč mlin.

  1. SKUPINA – HITRA VODA

V skupini sem se počutil prijetno. Bilo mi je všeč. Zelo dobro smo sodelovali. Sprva sem mislila, da nam bo mlin deloval, a žal se to na koncu ni zgodilo. V skupini sem se počutil neopažen, moje predloge so malokrat upoštevali.

  1. SKUPINA – VODNI MLINARJI

Na začetku nam ni šlo najbolje od rok, a na koncu je bil izdelek dober. V skupini smo se kdaj med delom tudi skregali. Počutil sem se prijetno in zelo lepo. Všeč mi je bilo, ko smo skupaj rešili probleme. V skupini sem razmišljala, kako bi problem rešili in s tem veliko pripomogla h končnemu rezultatu. Zelo dobro sem se počutila.

  1. SKUPINA – VODNE ŽIVALI

V skupini sem sodelovala skoraj vsak trenutek. Nekaj časa smo šli po skupnem načrtu, proti koncu pa smo ga tudi spremenili. Že na samem začetku smo malo zaostajali z delom in z izdelkom na koncu nisem bila zadovoljna, saj se vodno kolo ni vrtelo. V skupini sem malo sodeloval, na koncu sem hotel pomagati in popraviti vodno kolo, a mi ni uspelo. V skupini sem sodelovala dobro, edino kar me je motilo, da eden naš član ni sodeloval in ni pomagal pri izdelavi. V skupini nam sodelovanje ni šlo ravno najbolje. Nismo našli rešitve, kako bi popravili vodno kolo, da bi delovalo.

 

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)