V petek, 1. 6. 2018, smo imeli Sončkov dan Prvo smo tekli, potem smo šli na tri poligone, metali na koš, preizkušali motorje, vozili s kolesom, smučali, igrali odbojko in igrali namizni tenis. Potem smo šli nazaj v šolo. Potem smo šli dol v podaljšano bivanje. In še na kosilo in ven. Potem smo šli noter in gledali risanke. Lepo je bilo.

Ruben, 3. B

Ob 8.15 smo se odpravili proti občini. Tam smo najprej videli zastave društva Sonček. Imeli smo športne igre. Najprej smo tekli, nato smo šli na poligon košarke. Nato smo šli proti letalu, kjer smo lahko preizkusili, kako deluje. Sledil je odmor. Po njem smo šli metat na koš. Ko je vodnik zažvižgal, smo nehali in šli na motorje. Čez nekaj časa smo šli k skakanju s smučmi. Dobili smo namaz in diplomo. Odpravili smo se proti šoli.

Maj, Igor, Bor, 3. B

Zjutraj smo šli v Novo Gorico peš. Športno društvo Sonček je organiziralo olimpijske igre. Poizkusili smo se v raznih športnih disciplinah. Dobil sem dve diplomi. Obiskali smo mini Planico. Letala so frčala po nebu, iz njega so skočili trije padalci. Po končani olimpijadi smo se odpravili peš v šolo.

Matic, 3. B

Danes smo šli na Sončkov dan. Najprej nam je učiteljica v šoli razložila pravila obnašanja, potem pa smo se odpravili pred občino Nova Gorica. Ko smo prišli, smo odložili torbe in se šli zabavat. Najprej smo tekli in Jakob je bil prvi. Potem smo igrali košarko, nato odbojko …  Najbolj sva se zabavala na mini skokih. Pri teku in skokih sva dobila diplomi za pogum in vztrajnost. Na koncu je priletelo vojaško letalo in izpustilo tri padalce s 1000 m višine. Bili smo na mini motorjih in igrali namizni tenis. Na poti v šolo smo močno klepetali. Ko smo prišli v razred je bil za vse hladen zrak velika osvežitev. V šoli smo se dobro spočili. Imeli smo se zelo lepo.

Jakob in Jaka, 3. B

Najprej smo počakali v razredu učiteljici. Potem smo šli v kolono in odšli do jedilnice. Ko smo prišli pred jedilnico, sta dežurni učenki pomagali nositi malico. Nato smo odšli. Ko smo prišli na prizorišče, smo najprej tekli. Po teku smo šli na poligon. Tema je bila košarka. Nato smo šli igrat odbojko. Potem smo si šli ogledat letalo. Po ogledu letala, smo šli jest malico. Po malici smo šli igrat košarko. Šli smo tudi igrat namizni tenis. Na koncu smo še smučali in odšli v šolo.

Teo, 3. B

Ob 8.00 smo odšli iz šole. Šli smo na travnik pred občino. Tam so bile pripravljene Sončkove olimpijske igre. Najprej smo odšli na tek po zelenici. Nato smo odšli na košarkarski poligon, odbojko, letalo in na malico. Po malici smo šli igrati košarko, na motorje in igrat namizni tenis.  Po košarki smo šli na motorje. Učiteljica nam je dovolila, da se usedemo na motorje. Tam smo videli dva dirkalna  avtomobila in en motor. Nato je priletelo letalo. Iz letala so se spustili padalci, ki so pristali na travnik pred občino. Po Pristanku padalcev smo se sprehodili do pomanjšane skakalnice. Tam smo dobili pašteto Argeto in priznanje. Ob 11.50 smo odšli v šolo. Jaz in Filip sva nosila razredno zastavo. Bilo je lepo in zanimivo!

Tibor in Filip, 3. B

Šli smo na Sončkov dan pred občino v Novi Gorici. Ko smo prišli pred občino, smo se pripravili za tek. Vsi smo dobili diplome, saj smo bili pridni. En dan prej smo delali zastavo, da bi jo odnesli na Sončkov dan. Najboljši športi so mi bili odbojka, namizni tenis in poligona. Tam smo bili pet šolskih ur. Pred občino so bile štiri maskote. Na zadnje smo igrali namizni tenis. Ko pa smo bili na stopnicah, je priletelo vojaško letalo, ki je spustilo tri padalce. Ob 11.50 smo se pripravili na odhod v šolo.

Mia, 3. B

Danes smo šli na male olimpijske igre. Tam smo tekli, imeli dva različna poligona, skakali s smučkami, igrali košarko, se vozili s kolesi. Nekatere so tudi vprašali ljudje iz RTV Slovenija. Bilo nam je zelo všeč.

Maja, Ema in Sofija, 3. B

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)