Obiskali smo prijatelje, ki imajo vikend v Logu pod Mangartom. Od tam smo videl lep razgled. Najlepša mi je bila gora Mangart. Do  vikenda smo morali petnajst minut hoditi po gozdu. Ogledali smo si tudi slap Možnica. Z očetom sva naredila trening z mojim novim kolesom. Za nekaj dni pa smo odšli tudi k Nadiži. Tam sem kuril ogenj, se igral z bratom, metal kamenje v reko in tudi pogumno zaplaval. Brrrrrrrrr, zelo je bila mrzla. Komaj čakam ta dolge poletne počitnice.

Jurij, 3. B

Imeli smo prvomajske počitnice. Med prvomajskimi počitnicami smo šli v Opatje selo. Četrti dan smo šli kolesarit. Šli smo na Kostanjevico na Krasu. Naslednji dan pa smo šli k Soči .Tam sta mama in tata nabirala lepe kamne. Pomagala sva tudi midva z bratcem.

Kevin, 3. b

Začetek mojih prvomajskih počitnicah se je začel tako, da smo odpotovali v Lanterno . V kampu je velik vodni park. Na bazenu smo srečali naše prijatelje. Ko smo se vračali, je bila pot naporna. Ko smo prišli domov, sta me prišla iskat mama in tata in šli smo s prijatelji kurit kres. Take so bile moje prvomajske počitnice.

Gaia, 3. b

V petek me je prišel iskat tata Tadej. Pri  tatu sem se stuširal  in šel gledat televizijo. Oblekel sem se in šel spat. Drugi dan je bil podoben prejšnjemu. Zjutraj sem se oblekel in šel k bratrancu Timu. Prišli smo k Gašperju in ga povabili na križišče se vozit s kolesom. Potem smo pojedli kosilo. Začeli smo se obmetavati z baloni. Bili smo vsi mokri. Prišli smo domov in se preoblekli, sledila je večerja. Drugi dan je bil zanimiv dan. Sledila je nogometna tekma. Gledal sem jo po televiziji. Igrali sta ekipi Gorice in Olimpije. Ko je poteklo 30 minut, je Osuji naredil prekršek. Dobil je rdeči karton in Viharnik je dobil priložnost, da zadane gol. Ampak Grega Sorčan je ubranil penal. V 33 minuti je imel priložnost Jaka Kolenc. Streljal je in zadel. Gorica je vodila 1:0. Ta rezultat je ostal do konca tekma. Po tekmi smo šli na kres. V Batah pri kresu smo bili do 1.00 zjutraj. Spal sem samo osem ur.

Jaka, 3. b

V petek je bil praznik. V soboto pa so se zares začele prvomajske počitnice. No tako v soboto sem šla k noni, ki živi na Krasu. V nedeljo smo šli k drugi noni. Pri njej smo imeli piknik. V ponedeljek sem šla s sestro, sestrično in bratrancem z vlakom k noni. Šli smo sami. Ob 9.45 smo prispeli  v Štanjel. Pri noni smo prespali eno noč. V sredo pa smo čistili in pospravljali hišo.

Maja, 3. b

V petek sem šel kolesarit. V soboto  pa sem šel v slovenska korita, tam smo šli hodit po triglavskem narodnem parku. V nedeljo pa smo bili za hišo in počivali, ker so nas bolele noge od sobote. Nato smo šli ob 8.00 gledat kres do 22.00 ure. Začetek prvomajskih počitnic sem šel gledat 2. kres. Zadnji dan počitnic pa sem prespal pri sestrični.

Rene, 3. b

Za moje prvomajske počitnice smo šli najprej z avtodomom k moji noni Majdi, ki je imela barko v marini na morju. Nona je s seboj vzela svojega psa po imenu Pipa, ki je zelo igriv in po pasmi mali angleški hrt wipet. Barka je zelo velika, hitra in močna. V njej lahko prespiš, ješ in kuhaš ter se sončiš. Drugi dan sem vstal ob 8:00, to je bilo zame dobra ura za vstati, ker sem šel zgodaj spat. Tako pač je. Hotel sem zgodaj vstati, da bi peljal Pipo na sprehod, a bilo je prepozno, nona je že peljala Pipo na sprehod.

Matevž, 3. B

Z  družino smo šli v soboto, 28.4.2018 na prvomajske počitnice v Beograd. Do Beograda smo se vozili šest ur. Tam imajo dinarje namesto evrov. Naš apartma je bil zelo lep. Do mesta smo se peljali z avtobusom ali tramvajem. Zelo veliko restavracij je bilo. Videli smo hišo cvetja in cerkev sv. Save. Šli smo na dve tržnici. Na 1. smo kupili banane, na 2. pa jagode. Tam je mama srečala prijateljico, ki ji je bilo ime Nataša. Šli smo na utrdbo Kalemegdan. V Beogradu smo obiskali splave na Donavi in Savi. V restavracijah so igrali glasbeniki. Podnevi je bilo zelo vroče.

Viktorija, 3. b

V petek sem z očkom, mamo in bratcem odpotovali v Novigrad.  Vozili  smo se eno uro. Ko smo prispeli, smo najprej dali voziček iz avta, nato pa še druge stvari. Tam smo bili štiri dni, od  petka do ponedeljka. Zadnji dan  sem dobil prijatelja Eneja. Z  bratom Anžetom trenirata košarko. Zmagali smo dve igri zaporedoma, prvo igro z rezultatom 24:8, drugo igro pa 20:6. V torek sva z očkom igrala tenis dve uri. Zmagal sem. Imel sem se lepo.

Tibor, 3. B

Prvi dan smo se odpočili šole. Drugi dan smo se pripravili za prvi maj. Tretji dan smo se pripeljali  na Kras in vse uredili za kres. Četrti dan je  bilo prvega maja konec. Peti dan smo se igrali zunaj. Šesti dan smo se  pripravili za šolo.

Bor, 3. B

V petek sem šel ob 5.00 v Gardaland in se vrnil ob 11.36. Drugi dan pa sem že hitel prespati k bratrancu za dve noči. Ko sem bil tam, je bratranec Lars veliko jokal. Igrala sva se, da snemava film in se s plastičnim traktorjem spuščala po hribu. Potem je on prespal dva dni pri meni. V sredo pa sem šel v Monfalcone v Marino Julijo plavat. Imel sem se lepo!

Filip, 3. B

Med počitnicami sem se imel lepo. V petek sem šel v Slovenske Konjice v mini Zoo Land . Tam je bilo veliko živali: zajcev, konjev, papig, koz,… Bila so tudi igrala: predor strahov, dve gusarski ladji, zip line…  V nedeljo smo šli v Ložice kolesarit (30 km). Ko smo prišli nazaj v Gorico, smo šli v Marino Julijo. Tam smo se igrali in kopali. V ponedeljek je bilo v Novi Gorici kresovanje . Tam smo bili jaz, Rene in Filip. V torek smo šli na pokopališče školjk. Nabirali smo školjke. Jaz sem na obali našel meduzo in jo rešil pred izsušitvijo. Naslednji dan smo v Smart modi kupili vse potrebno za izdelke iz školjk. Doma smo naredili iz školjk nakit, stvari, na katere sem nalepil školjke, … Imel sem se lepo, šole pa se nisem prav tako veselil.

Jakob, 3. B

Ko so začele prvomajske počitnice, sem bil tri dni doma in se igral s sosedom Edijem. Takoj so minili trije dnevi in šel sem na Kras v Zgonik   igrat šah. V četrtek je začel turnir. Prvi dan je bilo eno kolo, drugi dan so bile dve koli, nato je bilo še enkrat eno in nazaj dve. Ko je bilo konec, se je izkazalo, da sem bil tretji. Naslednji dan sem šel spet v šolo.

Maks, 3. B

V petek smo se iz Nove Gorice peljali na Lokve. V soboto sta tata in mama šla v Novo Gorico, midva z bratom pa sva bila sama doma. Potem smo šli v Tolmin v kino gledat Petra zajca. V nedeljo smo ob 10.00 šli na Črni Vrh, potem v Idrijo, nato v Divji Potok. Ko smo prišli domov, je prišla naša druga sestrična. V ponedeljek sta moja mama in naša druga sestrična šli v Novo Gorico po nakupih. Ko sta prišli nazaj, smo  praznovali rojstni dan od mojega dedka, ki ima zdaj 68 let. V torek smo šli ob 16.00 na Čaven. V sredo sva z bratom zjutraj šla k naši drugi sestrični. Po kosilu je naša druga sestrična šla v Ljubljano.

Simon 3. b

Za prvomajske počitnice sem bila v Italiji pri Gardskem jezeru. Tam sem bila šest dni, spali smo v hiški. Prvi dan smo šli v Gardaland. Najbolj so mi bile  všeč adrenalinske vožnje. Drugi dan smo šli v Verono, mesto zaljubljencev. Tam mi je bilo zelo dolgočasno. Tretji dan smo obiskali živalski vrt. Videli smo zanimive živali:surikate, črne labode, različne vrste opic, leve, tigre in druge. Šli smo tudi na safari, kjer smo se vozili z avtom med žirafami, hijenami, zebrami, nosorogi in opicami. Za konec počitnic smo še enkrat obiskali Gardaland. Šli smo na vožnje, ki so nam bile najbolj všeč. Imela sem zelo lepe počitnice.

Sofija, 3. B

Opisala vam bom, kako sem preživela prvomajske počitnice. Prvi dan počitnic sem bila doma, drugi dan pa smo šli na morje. Šli smo v Maredo. Tam smo bili okoli 11.00. Naslednji dan so fantje in moja mama šli s kolesi do Novigrada, jaz in Mojca pa sva šli peš. Tam smo pojedli kosilo, nato pa smo hotele iti z vlakcem, a smo ga zamudile. V ponedeljek smo šli domov. V torek pa smo šli na Sabotin in zvečer smo še zakurili kres. Počitnice sem zaključila s praznovanjem rojstnega dne, ki je potekaj v Magmi.

Ema, 3. B

Da bi prišli do kraja, kjer bi se tam odpočili, smo se morali voziti 5 ur. Ko smo prispeli, smo vse stvari odnesli v sobe. Potem sem prišla ven in se igrala s psičkom od moje none.  Zvečer smo nahranili vse živali na kmetiji. Ker se psiček boji grmenja, je prišel v hišo, ampak, ker se je še vedno slišalo grmenje, se je skril pod mizo. In jaz in moja sestra smo ga božale.

Mia, 3. b

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)