Danes smo bili v Mestni galeriji. Skrbnik Tadej in vodja delavnice Anja sta nam povedala tri pravila, ki so bila, da ne kričimo,da stojimo en meter stran od slik in se slik ne dotikamo. Anja pa nam je še povedala, da je kiparka. Potem smo pojedli malico. Po malici nam je Anja rekla, da bomo naredili kipec in hišice iz gline. Oblekli smo si haljice. O mojem izdelku pa je Anja povedala, da sem naredil hiško kot v starih časih. Ko sem naredil hiško, sem začel delati kipec. Naredil sem belega volka. Ker smo naredili zelo lepe izdelke, smo jih lahko nesli domov.

Maj, 3. b

Zjutraj smo prišli v šolo. Usedli smo se za šolske mize in počakali učiteljico. Ko je prišla, nam je dala  navodila, kako se obnašati. Odpravili smo se  proti Novi Gorici. Hodili smo, dokler nismo prišli do Mestne Galerije Nova Gorica. Delavci v Galeriji so nam dali napotke za delo z glino. Na delavni mizi so se že nahajali valjar, nož, strgalec in plastične živali. Iz gline smo naredili glinene živali in hišice zanje, nato smo si umili roke in se preoblekli. Glinene živali smo vzeli seboj v šolo. V šoli  smo pojedli kosilo in po kosilu sem šel v Glasbeno šolo.

Maks, 3. b

Bili smo v Galeriji pri SNG. Delali smo živali in hišice. Bilo je lepo in zabavno. Vodja se je imenovala Anja. Iz gline smo naredili veliko živali. Vsi smo bili pridni. Delali smo iz gline. Učiteljica Barbara je slikala hiške in živali. Z nami je bila tudi učiteljica Magdalena. Jaz sem naredil pingvine.

Ian, 3. b

Danes smo šli v mestno galerijo. V šoli smo ponovili pravila, kako se obnašamo v galeriji in  se tja odpravili. Ko smo prišli, so nam skrbniki povedali kako se kličejo in nam povedali, kaj bomo delali.

Potem smo vsi v roke vzeli glino in začeli delati. Jaz sem naredil hišo (votlino) z zobmi, očmi,…

V njej so bili TV, postelja in miza. Ob hiši je bila lestev, ki je vodila na streho, na strehi pa sta bila bazen in senčnik. Iz strehe se je vil tobogan. Hiša je imela eno trikotno okno. V hiši naj bi živel panter, ki sem ga naredil, a ker za tiste, ki bi prišli za nami, ne bi ostalo gline, smo podrli hiše.

Potem smo šli v šolo, živali pa vzeli s sabo. Imel sem se zelo lepo.

Jakob, 3. b

Ko smo prišli, smo najprej pojedli. Nato pa so nam najprej povedali tri pravila. Nato pa smo začeli delati s glino. Delali smo hišice in živali. Ko smo končali, nas je Anja pohvalila, da smo naredili najlepše kipce. Živali smo odnesli v šolo. Predenj smo odšli, nam je pokazala psička Bobija.

Maja, 3. b

Danes smo šli v Mestno galerijo. Imeli smo delavnico, kjer smo izdelovali iz gline. Ko smo prišli, smo pomalicali in se odpravili na delo. Izdelovali  smo živali in njihove hišice. Jaz sem izdelala tigra. Imel je hišico, ki je imela velik vhod. Najprej smo naredili hišico, potem pa še žival. Izdelke smo končali izdelovati ob 11.29. Živali  smo odnesli v šolo,  kjer smo jih pospravili v predalčke. Tam smo videli psička po imenu  BOBI. Na delavnici sem se imela lepo.

Sofia, 3. b

Danes smo šli na sprehod v galerijo. V galeriji smo prvo pojedli, nato pa smo se oblekli in zaposlena sta nam povedala navodila. Nato smo šli k mizi in si vzeli svoj kos gline. Začeli smo delati hiše iz gline. Jaz sem naredil tri nadstropno hišo z balkonom, teraso in toboganom. Zbral sem si žival in bila je štirinožna. Zato sem moral iz gline narediti kačo in jo zviti v trup ter spodnja dva dela razdeliti na dva dela. Učiteljica je poslikala naša izdelke. Slike na stenah so bile lepe, nerazločne, a velike. V galerijo in nazaj smo prišli in odšli peš. Naše majhne izdelke iz gline, to so bile živali, smo odnesli v šolo. Ko sem hodil, sem izdelek držal čim več časa na soncu, da bi se posušil. Imeli smo se lepo. Ta dan mi je bil zelo všeč, zaradi grajenja z glino.

Matevž, 3. b

Ob 8.10 smo odšli  iz šole. Šli smo v Mestno galerijo. Najprej smo jedli malico. Potem je prišla kiparka Anja. Izdelovali smo živali in njihova bivališča iz gline. Jaz sem izdelal severnega medveda. Živali smo odnesli v šolo, hiš pa ne. Imeli smo se lepo. Še kdaj bi šel v galerijo. Šli smo v šolo.                                                                                                                                                              Matic, 3. b

V četrtek, 19.4.2018 smo obiskali Mestno galerijo. Izdelali smo živali in hiše za živali. Tam je bil tudi črn kuža. Jaz sem izdelal hrčka. Še kdaj bom šel tja. Hrčka sem naredil, ker je moja živalca. Rad imam mojega hrčka. Kliče se Čekan. Zelo lepe umetnine imajo tam. Zelo všeč mi je bilo.

Ruben, 3. b

Ko smo  prišli  v  Mestno  galerijo, smo  pojedli malico. Potem  so nam razložili navodila. Šli  smo  delati iz gline. Morali smo narediti hiško in žival. Jaz sem naredila hiško s televizijo, posteljo, kuhinjo, mizo, vece školjko, banjo in umivalnik. Za žival sem naredila samoroga s krili. Pri izdelovanju sem se imela lepo.

Neli, 3. b

Danes,19. 4. 2018, smo obiskali galerijo Nova Gorica. Tam smo prvo pojedli malico. Potem pa smo začeli delati. Iz gline smo prvo oblikovali hišico. Moja je bila sprva iglu. Čez nekaj časa sem naredil še miško. Potem sem pa hiško še nadgradil. Naredil sem drugo nadstropje in dodal vratom jezik in okna podobna očem. Bilo je lepo.

Filip, 3. b

Ob osmi uri zjutraj smo se odpravili na pot. Ko smo prišli do Mestne galerije, smo pomalicali in si oblekli haljo. Vzeli smo kos gline, da bi naredili hišo iz gline. Delavka, ki nas je vodila, nam je povedala, kako jo naredimo. Ko sem naredil tla, sem naredil tri plasti stene in zato  me je pohvalila. Vsak je imel po mojem mnenju zelo lepo hiško in žival. Moje je bila želva. Nato smo si umili roke in vzeli žival, da jo nesemo v šolo. Ko smo prišli v šolo, smo se vrnili v razred.

Rene, 3. b

Danes smo šli v Mestno galerijo. Iz šole do galerije smo šli peš. Ko smo prišli, smo pojedli malico. Ko smo pojedli malico smo dobili nadaljnja navodila. Z nami je bila kiparka Anja, ki nam je sem pa tja kaj pomagala. Tam smo bili 2 uri. Živali in hišice smo delali iz gline. Jaz sem bil v koloni z Jurijem. Filip je naredil hišo strahov, Ruben pa je naredil igrala za hrčka. Naredil sem hišico za geparda. Všeč mi je bilo. Na koncu smo dobili pohvalo od kiparke Anje. Pobožali smo kužka, ki se kliče Bobi.

Tibor, 3. b

Danes smo šli na delavnico, ki  je potekala v Mestni galeriji. Tam smo pomalicali in povedali so nam pravila. Nato smo začeli oblikovati glino. Najprej smo naredili hiško, nato po še žival. Jaz sem naredila zajčka, moja hiška pa je imela teraso in tudi ograjo. Izdelke smo lahko nesli domov, zato ker smo se za hiško zelo potrudili. Tam smo videli tudi kužka, ki mu je bilo ime Bobi. Za domačo nalogo smo dobili za napisati 10 povedi o današnjem dnevu. Ko je zvonilo sem se odpravila na kosilo, nato pa domov, ker sem vedela, da me čaka še trening.

Ema, 3. b

Danes, 19. 4. 2018, smo bili v galeriji. V šoli so nam dali malico. Prvo smo hodili proti občini Nova Gorica. Hodili smo približno 30 minut. Ko smo prišli, smo najprej pojedli malico. Potem smo se oblekli v halje in učiteljica nam je povedala pravila. Nato smo si vzeli glino in začeli delati kipce. Delali smo kar nekaj časa. Najprej smo naredili hiške. Imeli smo se lepo.

Bor, 3. b

Zjutraj  smo se odpravili v  Mestno  galerijo. Hodili smo 30 minut. Ko smo prišli, nam  je voditelj povedal navodila. Nato smo pomalicali in začeli z delom. Naredili  smo  hiško iz gline in obliko živali. Potem pa smo dajali podrobnosti. Ko smo končali, smo si šli umiti roke. Meni se je kipec živali podrl.

Igor, 3. b

Danes  smo odšli v Mestno galerijo. Tam smo  izdelovali hišice in živali iz gline. Tam smo bili dve uri. V Mestni galeriji so nam še enkrat povedali pravila. Bilo je veliko slik. Jaz sem ustvarila medveda iz gline. Veliko lepih izdelkov je bilo. Na koncu smo hiške, ki smo jih izdelali, morali dati nazaj v posodo z glino. Živali smo lahko obdržali. Ko smo se  pripravljali, da gremo, smo pobožali psička.

Mia, 3. b

Danes, 19.4.2018 smo šli v Mestno galerijo. Ko smo prišli v galerijo, smo pojedli malico, še prej pa so nam nekaj povedali. Nato smo se pogovarjali iz česa je glina. Ko smo se pogovorili, smo šli delati iz gline. Šli smo delati hišice iz gline in živali iz gline. Izdelovali smo štiri šolske ure. Izdelovanje je končano. Hiško smo mogli dati nazaj v škatlo, da ne bi jutri, 20.4.2018 zmanjkalo za druge razrede.  Učiteljica je rekla, naj si gremo umiti roke. Vsi smo se poslovili, nato smo se nazaj odpravili v šolo.

Sara, 3. b

Obiskali smo Mestno galerijo. Ko smo prišli, so nam pojasnili pravila. Anja kiparka nam je pokazala, kako se naredi hišico iz gline. Vsi smo naredili lepe hišice. Uporabljali smo svojo zamisel. Kadar smo končali hišico , smo začeli delati živali. Veliko živali je bilo na izbiro. Na hiše in v hiše smo lahko dodali stvari. Ko je večina končala, smo odnesli živali domov. Kiparka nas je zelo pohvalila. V galeriji mi je bilo všeč…

Gaia, 3. b

Danes, 19. 4. 2018, smo bili v Mestni galeriji. Ko smo prišli, smo pomalicali. Voditelja delavnice sta nam povedala pravila. Po poslušanju pravil, nam je vodnica povedala, kako se naredi glineno hišo. Ko smo končali s hišico, smo šli po glino, da bi naredili še živalce. Ko smo končali, so nekateri hiškam dodali še bazen, zgornje nadstropje, visečo mrežo, stranišče in kopalno kad. Ko smo odhajali iz Mestne galerije, smo lahko vzeli živalce s seboj.

Mina, 3. b

V galeriji so nam učiteljice povedale pravila. Šli smo v kolono in se odpravili v Mestno galerijo. Ko smo prišli, so se nam delavci predstavili. Občudoval sem slike. Naročili so nam, da naredimo hišo za žival iz gline. Začeli smo delati hišice za živali. Pomagala nam je gospa, ki obvlada. Potem smo naredili živali in jih dali v hišo. Na koncu nam je pokazala kužka, ki mu je ime Bobi. Nazadnje mo šli v kolono in se odpravili nazaj v šolo.

Simon, 3. b

Imeli smo delavnico z glino. Delali smo hišico in živali. Delali smo iz gline. Jaz sem naredil tjulnja. Maks Vičič je naredil enako žival kot jaz. Imeli smo se lepo. Videli smo črnega psa.

Kevin, 3. b

 

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)