V ponedeljek, 4. 9. 2017, smo petošolci prispeli v Ankaran v letno šolo v naravi. Vsaka skupina je dobila svojo hiško. Šli smo vanjo ter se pripravili za preizkus plavanja. Zatem smo odšli na kosilo. Nato je sledil prosti čas. Nato smo imeli učno uro. Učne vsebine so bile iz naravoslovja in družbe. Potem smo se odpravili plavat. Plavali smo kravl in žabico. Zvečer smo imeli kulturno-zabavni program. Nato je sledil počitek.

Zjutraj ob 6.uri je učiteljica prišla zbudit otroke, ki so želeli opazovati oseko, saj smo merili razliko plimovanja. Ob 7. uri je učiteljica zbudila preostale otroke. Po zajtrku, ko smo imeli učno uro, so vaditelji ocenjevali urejenost naših sob. Popoldne nas je na pomolu čakala ladjica, ki nas je popeljala do Pirana. Sledil je ogled mesta. Šli smo do Tartinijevega trga, kjer nam je učiteljica povedala zanimivosti o Tartiniju – priznanem violinistu, ki je ustanovil v Piranu prvo glasbeno šolo, v katero so hodili učenci iz vse Evrope. Razredničarka nam je pokazala hišo Benečanko, beneški simbol: krilatega leva, Tartinijevo rojstno hišo in druge pomembne zgradbe. Pot smo nadaljevali po ozkih, tlakovanih uličicah do cerkve Sv. Jurija. Od tam smo si ogledali lepo ohranjen del piranskega obzidja in pogled na kar tri države. Zatem smo šli na sladoled. Ko smo ga pojedli, smo si šli kupit spominke. Nato smo se ponovno vkrcali na ladjico. Zvečer smo igrali tombolo.

V sredo smo se med plavanjem izmenjevali v vožnji s kajaki. Vmes smo šli še malo plavat v morje. Zvečer smo imeli modno revijo norih frizur in oblek. Tekmovali smo po plavalnih skupinah. Pri tekmovanju za najbolj noro frizuro je zmagala skupina »športniki«, za najbolj noro obleko pa so zmagali »Sukenci«.

Predzadnji večer smo se zbrali v veliki dvorani, kjer se je odvijal zadnji kulturno-zabavni program. Imeli smo kviz znanja. Spet so zmagali »Sukenci«. Ko smo končali kviz, je sledila podelitev pohval in sladkih nagrad za najbolj urejene sobe in najbolj urejene mize pri obrokih. Učiteljice so se vaditeljem zahvalile z morskimi spominki. In kar je bilo najlepše, spominki so čakali tudi nas učence. Zadnji večer se je zaključil s poslušanjem zadnjega poglavja pravljice Zapestnica prijateljstva solkanske avtorice Darinke Kozinc. Polni lepih vtisov smo zlezli v postelje.

Zadnji dan, ko so bili osvojeni bronasti, srebrni in dva zlata delfinčka, smo se na poti proti domu ustavili v Kobilarni Lipica. Vodička nam je povedala veliko zanimivosti o lipicancih. Konje smo lahko božali.

Tako se je zaključila naša šola v naravi. Imeli smo se zelo lepo.

Anuša, Sara, Kaja in Anica, 5. a

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)