11. 1. 2017 smo imeli tehnični dan. Bilo mi je zanimivo, ker sem prvič risala zemljevid, še posebej, ker sem se naučila gledati na kompas. Učenci smo po skupinah imeli nalogo, da drugim izdelamo zemljevid za skriti zaklad. Smešno mi je bilo, ker nihče ni našel zaklada, ki bi ga moral. Izdelovali smo tudi kompase. Prvi mi ni uspel, drugi pa mi je. Ko smo se na igrišču igrali s sencami, je bilo zabavno, ker mi je senca neprestano sledila in tudi ker se ni hotela odlepiti od mene.

Julija, 3. b

V sredo, 11. 1. 2017, smo 3. razredi imeli tehnični dan. Orientirali smo se s kompasom. Prvi poskus izdelave kompasa: za njega smo potrebovali iglo, nit, plutovinast zamašek ali stiropor, plastičen lonček in svinčnik. Razporedili smo se v skupine in delali lov za  zakladom. Zaklad so bili naravni predmeti, ki smo jih skrili drugim skupinam. Te skrite predmete so morale najti druge skupine. Ko so jih našli, smo odšli na novo igrišče. Tam smo se igrali s senco in jo opazovali, kako je dolga, seveda učimo se o tem. Joj, kako je bilo zabavno.

Miha, 3. b

Včeraj, 11. 1. 2017, smo imeli tehnični dan. Zjutraj smo šli za telovadnico, kjer smo si ogledali senco. Opazili smo, da je senca daljša zjutraj, ko je bila ura 12., pa je senca najkrajša, ker je sonce nad nami. Potem smo naredili dve vrsti kompasa. Prvi kompas, ki sem ga izdelovala, je bil ta, da smo vzeli lonček, svinčnik, iglo in sukanec.Ni mi uspelo, ker je bil slab magnet. Drugi pa mi je uspel.

Meri, 3. b     

Zjutraj smo si šli na igrišče ogledat svojo senco, ugotavljali smo, kje vzhaja sonce in to tudi ponazorili z roko. Pri pouku smo izdelovali kompase in se ga učili uporabljati. Pred zaključkom pouka smo si šli ogledat senco in ugotovili, da je krajša kot zgodaj zjutraj. Padala je proti severu.

Jan, 3. b

 

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)