V torek, 10. 1. 2017 smo v 4. a razredu imeli drugi tehniški dan. Izdelovali smo vozičke s pogonom na gumo. Voziček smo delali za oceno. Najprej smo izmerili robove in iz lepenke izrezali trikotnike. Nato smo iz lesenih deščic naredili okvir vozička. Potem smo štiri trikotnike preluknjali z luknjačem. Prilepili smo jih na okvir vozička. Zatem smo skozi luknjice namestili lesene osi, nanj pa pritrdili gume – kolesa. Voziček smo nato preizkusili, koliko cm prevozi z elastiko. Nato smo nanj namestili balon in preverili dolžino prevožene poti. Ko smo bili z vozičkom zadovoljni, smo ga nesli k učiteljici, da ga oceni. Verjamem, da smo se vsi v razredu v tem dnevu naučili marsikaj koristnega za življenje.

SVIT, 4. a

Bil sem vznemirjen, ker nisem vedel ali mi bo uspelo. TAI, 4. a

Na koncu nisem bil zadovoljen, ker mi ni uspelo tako kot sem predvideval. ŽIGA H. , 4. a

Bal sem se, da bom dobil slabo oceno, a na koncu sem se pa še zabaval. SVIT, 4. a

Zelo sem se zabavala, ker rada ustvarjam. Strah pa je bil prisoten, ker sem mislila, da ne bom imela dovolj časa. ANUŠA, 4. a

Meni je bilo všeč, ker smo ustvarjali in se cel dan zabavali. ANDRAŽ, 4. a

V torek, 10. 1. 2017, smo imeli ocenjevanje iz tehnike, izdelovali smo vozičke s pogonom na gumo in balon. Izdelek smo začeli sestavljati takoj zjutraj ob 8. uri. Prva ura  je potekala kar dobro in zanimivo, a s časoma je pouk postajal težji. Ko je bil izdelek na pol končan, je delo potekalo že lažje, a še zmeraj ni bilo enostavno, biti si moral zbran in natančen. Ko je bil izdelek že skoraj končan, smo ga začeli še izboljševati, da bi presegli svoje meje in naredili najboljše, kar lahko. Izdelek je bil kočan in učiteljica ga je začela ocenjevati. Eni z nasmehom na obrazu smo se veselili svojega vozička, nekateri pa so bili žalostni, ker jim ni uspelo, tako kot bi si želeli. Vsem je bilo preizkušanje vozička zanimivo.

PATRIK,  4. a  

 

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)