V torek, 13. 12. 2016, smo si ogledali gledališko predstavo  Živalske novice. Ko smo prišli do SNG Nova Gorica so vstopili v dvorano ter se usedli. Potem pa je ena gospa povedala kratek opis predstave in predstava se je začela.

Na začetku so vsi igralci stopili na oder. Vsi so se skrili in se preoblekli. Prvi živali sta bili muhi, ki sta se dolgočasili.Ko je Primož hotel pisati nalogo, sta muhi letali okoli njega. Ko je jedel kosilo, sta mu hoteli pojesti kosilo. Druga žival je bila raca. Bila je hladna jesenska noč, ko je Primož gledal skozi okno kako ptice letijo po nebu. Kar naenkrat je z neba padla raca. Pristala je na oknu. Primož jo je čuval pol zime. Nekega dne je raca naročila kopel. Medtem, ko je ona uživala v kopeli, je nekdo pozvonil na vrata. Bil je sosed. Povedal je, da se raca laže, ker se boji višine. Sosed je odprl okno, da bi raca odšla. Primož se s tem ni strinjal, zato je za raco skrbel še no konca zime. Tretji živali sta bili ovca in krava, ki sta se kregali, od katere je travnik. Vsak dan so imeli v garaži sodišče. Prvo je krava povedala svojo zgodbo, potem pa še ovca. Sodnik je odločil, naj gospe prideta spomladi. Nato je sledila vojna. Ko sta se umirili, sta si podali roko in vojna se je končala. A to ni bil konec, sledilo je še najhuje: zgodba o papagaju. Ker v Primoževem domu niso mogli brez hišnega ljubljenčka, sta z očetom odšla v trgovino z živalmi. Zagledala sta papagaja in ga kupila. Primož je ugotovil, da papagaj izgovarja rime. Ko sta teta in stric prišla na obisk, ju je papagaj užalil. Tako je tudi učiteljico, ravnatelja in šoferja avtobusa. Primož je srečal policaja in ga prosil, če lahko papagaja zapre, ker vse užali. Policaj ga ni hotel zapreti, zato je Primož vzel kletko in ga zaprl.

Tako se je to končalo. Všeč mi je bila cela predstava. Ni pa mi bilo všeč to, da je hitro končala. Poučna pa je bila tretja zgodba. Tam je dobro pisalo, da se spora ne rešuje z vojno.

Luka, 4. a

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)