V petek, 28. 10. 2016, smo tretješolci obirali šolske oljke. Vsi skupaj smo nabrali 116 kg oljk, iz katerih so nam naredili okrog 10 litrov olja. Razdelili smo se v skupine, bilo nas je 5, 6 ali 7 otrok v skupini. In končno smo začeli obirati oljke. Lahko smo: plezali, klepetali in da ne pozabim, obirali oljke. Všeč mi je bilo in to zelo! Všeč mi je bilo zato, ker sem obirala oljke s sošolkami. Potem smo vsi pomagali eni skupini. Bilo je zelo lepo. Škoda, ker je to bil le en dan v mojem življenju. Želela bi si, da bi bilo takih dnevov veliko vsako leto. Jana, 3. c

Otroci tretjih razredov smo se zjutraj zbrali za telovadnico. Tam smo se dali v skupine. V nekaterih skupinah je bilo 5 otrok, 9 otrok, 8 otrok, 7 otrok in 6 otrok. Delo je potekalo skoraj 4 šolske ure, to nam je vzelo veliko časa. Oljk je 20, nas pa 63 in 3 učiteljice. Če se je kdo utrudil, je šel h košaram z oljkami, kjer je prebiral listke. Nabrali smo okrog 116 kg oljk. Nekateri so se utrudili, nekateri pa ne. Nekaterim je pomagala učiteljica, če so bile visoko. Ko smo končali, smo bili zelo, zelo utrujeni. Odšli smo vsi v razrede, vsi smo bili utrujeni, prav zares.

Zara, 3. a

Nabrali smo 116 kg oljk in v torklji so nam iztisnili 10 litrov olja. Imeli smo se lepo. Vesel sem bil, ker smo nabrali veliko oljk. Ko sem jih obiral, sem tako hitel, da ne bi katero izpustil in sem se od sile kar zvrnil na tla. Bilo je zabavno.

Maks, 3. b

Bilo mi je zelo všeč. Razdeljeni smo bili po skupinah. Vsi smo imeli košare. V skupini sem bil z Mihcem, Majem, Vidom, Majem M., Aleksom in s Sebastjanom. Moj prijatelj Vid je imel oblečen delavni kombinezon. Naša skupina je obirala 2 ogromni oljki. Jaz sem moral biti na drevesu, da smo lahko obrali vse plodove. Vsi skupaj, bilo nas je 76 učencev in 3 učiteljice, smo nabrali 116 kg oljk. Iz 116 kg so nam v Šempetru na Biotehniški šoli iztisnili okrog 10 litrov olja.

Matic S., 3. b

Bilo je zabavno. Z mano je bil prijatelj Jan, ki je skozi stresal olive. Maks je plezal po drevesu, jaz pa sem jih obiral.

Matic G., 3. b

Šolske oljke smo obirali v skupinah. Jaz sem bil z Lukom, Maticem, Majem K. in Sebastjanom. Mi smo obrali dve veliki oljki. Vsi skupaj smo nabrali 116kg oljk, ki so nam jih stisnili in iz njih je nastalo približno 10 litrov olja.

Miha, 3. b

Pri obiranju oljčnih dreves je imela naša skupina zelo veliko oljko. Zabavno je bilo to, da smo imeli ogromne košare, ki smo jih zelo hitro napolnili. Oljk je bilo veliko. Jaz sem imela najmanjšo košaro, v njej je bilo lahko samo 20 oljk. Bila sem pod drevesom in kar naenkrat so začele deževati oljke. Ko sem pogledala navzgor, sem videla da so se tresle veje. Na veji sta sedeli sošolki, ki sta se prepirali, katera bo več nabrala. Zato so oljke popadale z drevesa pa ravno na mojo glavo.

Ela, 3. c

Obirali smo šolske oljke. V naši skupini smo jih nabrali eno veliko košaro. Ker nismo dosegli vseh, smo splezali nanjo. Bilo mi je lepo. Najbolj všeč mi je bilo plezat po drevesih in na višini obirat oljke. Ko sem bila v krošnji, se mi je ena veja zatresla in sem skoraj padla. Pri tem so se sošolki, ki je stala pod drevesom, stresle oljke na glavo. Nato smo se vsi smejali.

Julija, 3. b

 

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)