Oktobra v petek smo jedli tradicionali slovenski zajtrk. Jedli smo maslo, med, kruh in jabolko, pili pa smo mleko. Med zajtrkom nam je učiteljica na pametni tabli zavrtela film, ki opisuje delo čebelarja. Gospod Miha je hodil od čebelarja do čebelarja. Iskal je nasvete, kako postati čebelar. Nekateri čebelarji so Mihu pokazali kako iz čebeljega voska izdelati sveče različnih oblik. Najbolj so nama bile všeč sveče različnih oblik. Hrana je bila zelo okusna, ker je bila domača je bila še boljša.

Patrik, 4. a in Luka 4. a

Letos poteka že 10. leto zapored organiziranega mednega zajtrkovanja v šolah in vrtcih po Sloveniji. Glavni cilj te akcije je podpreti lokalne pridelovalce in predelovalce hrane, spodbujati zavedanje pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega in zdravega okolja. Poleg tega pa predstaviti pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujati k pravilni in zdravi prehrani. Odzvali smo se tudi k vabilu, da smo pripomogli k ustvaritvi najštevilnejšega pevskega zbora, ki je zapel po vsej Sloveniji Slakovo pesem Čebelar. V šolski avli so trije učenci zaigrali na harmonike, člani ansambelske igre pa so jih spremljali z glasbili. Točno ob 10. uri se je zaslišalo »… Čebelice, čebelice, saj moje ste prijateljice, pozabi vas nikdar ta stari čebelar …« usklajeno in ubrano petje otrok pevskega zbora od vtrca do 9. razreda pod taktirko gospoda Mateja Petejana.

Erika Grosar

Mnenja učencev:

V petek, 18. 11. 2016, smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk. Jedli smo kruh, med, maslo, jabolko in pili mleko. Med zajtrkom smo peli Čebelarja, a najbolj sem osupnil, ko sem izvedel, da Čebelarja poje cela Slovenija. Čeprav mi med ni dober, mi je bil tokrat zelo dober, ker je bil od sošolca Sebastjana. Pri zajtrkovanju s sošolci sem zelo užival, saj se je v ozadju vrtela slovenska narodna glasba. Matic G., 3. b

Za tradicionalni Slovenski zajtrk smo jedli med, kruh, maslo, jabolko in pili domače mleko. Vse, kar smo jedli je bilo domače, kar mi je všeč. Najbolj mi je bil všeč domači med. Šolski pevski zbor je v avli čudovito zapel Čebelarja. Bilo mi je všeč, ker v šoli nismo imeli prve šolske ure. Na tisti dan sem se v šoli zelo, zelo zabavala. Ni mi bilo všeč to, da smo jedli tako zgodaj. Tisto jutro smo se pogovarjali o njem. Poslušali smo tudi pesem Čebelar.

Emy, 4. b

Zjutraj doma nismo jedli zajtrka, ker nam ni pustila učiteljica. Ko smo prišli v šolo, smo jedli tradiconalni slovenski zajtrk. Nato so dežurni učenci odnesli malico. Odšli smo v avlo, kjer smo poslušali pesem o čebelarju. Ko je pesem končala, smo se poiskali in odšli v razred.

Zara, 3. a

 

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)