V petek, 14. 6. 2024, smo se 4. a razred udeležili otroških likovnih ustvarjalnic v Mestni galeriji Nova Gorica. Najprej smo si ogledali razstavo slik, nato smo spoznali osnove tiskanja in si natisnili majice.

Vtisi učencev:

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo prišli in gledali slike. Iskali smo, katera je najstarejša. Imeli smo nalogo, da smo mogli narisati eno sliko.«   J. L.

»V galeriji smo si izbrali eno sliko in jo narisali. Medtem risanjem smo posamično tiskali na majice. Bilo je zabavno. Ko smo prišli nazaj v šolo, smo se podpisali na majice.«   M. D.

»Moj najljubši del je bil, ko smo tiskali majice, Seveda smo jih morali tudi posušiti s fenom in zlikati, da se je odtis prijel. Vsi skupaj smo si majice oblekli in se fotografirali.«      M. J.

»Delavnice je vodila Kaja, ki nam je predstavila navodila za delo. Pomagala nam je, da smo majico natisnili. Motiv je bil igra križec in krožec. V šoli smo se na majice podpisali. Danje je bil zelo zabavne.«   S.M.

»Danes smo šli v Mestno galerijo Nova Gorica. S sabo smo morali prinesti majice, na katere smo nekaj natisnili. Vodila nas je Kaja. Povedala nam je navodila in nam pomagal pri delu. Majica je bila zelo lepa. Imeli smo se lepo.«   T.M.

»Odpravili smo se v Mestno galerijo v Novi Gorici. S sabo smo prinesli belo majico in veliko dobre volje. Na belo majico smo tiskali s sitom in barvo. Imeli smo se lepo.«   B.B.

»V mestni galeriji smo si najprej ogledali razstavo slik. Eno smo si izbrali in jo tudi narisali. Motiv, ki smo ga morali natisniti na majice, mi ni bil najbolj všeč, ampak sem ga vseeno natisnila. Zdaj mi je majica všeč. Na majice smo se tudi podpisali.«   N.K.

Fotografirala: učiteljica Sara Marinič

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)