Naš svet je zelo raznolik – pisane rastline, čudovite živali, prostrani gozdovi, smaragdne reke, širni oceani, sončne livade, … vse to pa je zaradi naših sebičnih dejanj v vedno večji nevarnosti. Z izginjanjem raznovrstnosti življenja lahko izginejo stvari, ki so za nas povsem samoumevne kot je na primer svež zrak in čista voda.

Ob dnevu Zemlje, 22. aprila, ko praznuje naš Planet, smo učenci skupaj z učiteljicami podaljšanega bivanja od 1. do 5. razreda v Solkanu ter s podružnicama v Grgarju in na Trnovem pripravili razstavo v šolski avli na temo voda, da obeležimo ta pomemben življenjski vir.

Med šolskim letom smo se v času podaljšanega bivanja veliko pogovarjali o vodi, ki je vir našega življenja, naše bogastvo in kako moramo skrbeti zanjo. Raziskovali smo vode v bližini našega doma, prebirali in poslušali zgodbe ter pravljice na to temo, iskali pregovore o vodi, spoznavali pomen vode, kroženje vode v naravi, da je Zemlja – vodni planet in še veliko zanimivega smo se naučili.

Iz odpadnega materiala smo izdelovali zanimive mline na vodi, poskočne žabice v mlaki, labode, poustvarjali in sestavljali živa bitja v vodi iz reviji in časopisov, glasbene dežne palice iz tulcev, velike afriške živali iz škatel ter domišljijsko slikali in risali.

Vsi smo del tega čudovitega Planeta in zato je naša naloga, da zanj s srcem skrbimo.

Fotografirala: učiteljica Erika Grosar

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)