Predstavnica E-hiše nas je v sredo, 17. 1.,  in četrtek, 18. 1., razveselila z zabavnimi in zanimivimi poskusi s področja elektrike in magnetizma.

Učenci 4. razredov so izvedli nekaj poskusov in svoj izdelek, ki so ga nesli domov. V sproščenem vzdušju je čas zelo hitro minil.

Vtisi učencev:

»Razdeljeni smo bili v skupine. Imeli smo šest postaj. Najbolj mi je bila všeč tretja postaja magnet skozi cev. Tam smo spuščali magnete skozi dve različni cevi. Ena je bila iz plastike ena pa iz bakra.« T. M.

»Dan smo začeli z reševanjem učnega lista. Nato smo se razdelili v skupine. Krožili smo po postajah. Naučili smo se veliko o elektriki in magnetizmu.« J. G.

»Učiteljica nas je razdelila v dve skupini. Jaz in moja skupina smo odšli v knjižnico z gospo Mihaelo. Delali smo dvojno vetrnico. Bilo je zelo težko. Ampak vetrnica je bila zelo lepa.« S. M.

»Najbolj mi je bila všeč sadna baterija. V limone smo zapičili bakrene žebljičke in žebljičke iz cinka. Napeljali smo žičke, jih povezali med seboj in sklenili električni krog. Lučka nam je zasvetila. Bilj je lep obisk.« L. S.

»Z gospo smo izdelovali vetrnico. Na začetku je bilo delo kar težko, nato pa je postajalo vedno lažje. Vsak si je izbral dve barvi. Jaz sem izbrala svetlo in temno modro. Dobili smo tudi nalepko E-Hiša. Moj izdelek mi je bil zelo všeč.« K. P.

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo preizkušali vetrnice, se z njimi igrali in smejali. Bilo je zabavno.« K. P. P.

»Poskusi z elektriko so bili zabavni in poučni. Užival sem.« J. H.

»Najboljši poskus je bil s pločevinko CocaCole, plastično palico in volno. Naelektrili smo palico in proizvedli statično elektriko.« B. B.

Učiteljice in učenci 4. a in 4. b

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)