Drugošolci smo imeli v petek, 24. 11. 2023, pohod. Bil je lep sončen dan. Jutro je bilo najprej zelo mrzlo, a to nas ni nič motilo. Toplo smo se oblekli in se namenili proti Vratcem. Kaj kmalu nam je postalo bolj toplo, najbrž zaradi poti navkreber, pa tudi sonce je začelo topleje sijati. Vzdušje je bilo prijetno. Med potjo smo kramljali, opazovali jesensko listje, nabirali želode… Pod Sv. Katarino smo našli prijeten kotiček, kjer smo imeli krajši postanek, da smo pomalicali. Ko smo se okrepčali, smo se začeli vzpenjati proti našemu cilju. Cilja smo se veselili, saj smo se tam posladkali z dobrotami iz nahrbtnika. Sledil je samo še povratek proti šoli. Po športnem dnevu smo bili nekoliko utrjeni, a veseli, saj smo se imeli zelo lepo.

Učiteljica Vesna Gulin

Kaj so povedali učenci:

Aleks, 2. B: “Kaj mi je bilo všeč? Ko smo hodili, tekali, jedli in se igrali. Všeč mi je bilo, ker sem dosti stvari videl. Po poti sta nas spremljala dva psa. Eden po poti iz Solkana proti Kekcu, potem je šel proč. Nato smo nadaljevali pot in se nam je pridružil drug pes, ki nas je spremljal do Vratc.”

Bor, 2. B: “Po poti smo slišali ptička. Ne vem pa, kake vrste je bil. Všeč mi je bilo, ker sem bil skupaj z mojim najboljšim prijateljem. Videli smo srnico. Na Kekcu smo videli lep razgled na dolino. Vesel sem bil, ko smo videli kostanje, bilo jih je vsaj 100. Všeč mi je bilo, ko sem dobil zlato Pokemon karto, bonbone in čokoladne banane.”

David R., 2. B :”Všeč mi je bilo, ko smo videli lep razgled , različna drevesa in ko smo jedli bonbone. Pot ni bila tako naporna, ker smo imeli več postankov. Dan je bil zelo razburljiv.”

Tobia, 2. B: “Najbolj zabavno mi je bilo, ko smo jedli bonbone in smo si jih menjali in delili. Dobro je bilo, ko smo jedli panin. Ko smo prišli na cilj, smo se igrali in lovili. Bilo mi je zelo všeč.”

Aldin, 2. B: “Všeč mi je bilo, ko smo v gozdu videli srnico. Gledali smo listke, ki padajo z dreves. Lepo mi je bilo, ko smo tekli in se igrali.”

Fotografirali: učiteljica Lidija Abramič in učiteljica Vesna Gulin

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)