V sredo, 27. 9. 2023, smo prvošolci imeli športni dan. Z avtobusom smo se odpeljali do Podružnične šole Trnovo, kjer so nas pričakali učenci z učiteljicami. Skupaj smo se odpravili proti Kuku. Učiteljica Boža nam je pokazala nekdanjo frnažo in nam povedala veliko zanimivosti. Med hojo po čudovitih gozdnih poteh smo videli konje, različna drevesa in druge rastline. Razveselili smo se tudi kraškega kala, naravne stoječe vode in izvedeli, da v njem živi planinski pupek in hribski urh. Neokrnjena narava in njene lepote so nas obogatili in polni novih vtisov smo se vrnili v Solkan.

Učiteljica Iris Valantič

Učenci 1. A so povedali in narisali:

“Danes je bil športni dan. Šli smo na Trnovo. Šli smo vsi prvošolci, 1. A in 1. B. Peljali smo se z avtobusom. Videli smo krave, hiše, cesto, pašnike in hribe. Iz avtobusa smo videli Sočo. Bili smo v velikem gozdu in hribih. Hodili smo v hrib. Videli smo drevesa in skrivne poti ter dosti kamnov. Vid iz 1. B je imel daljnogled. Videli smo drevesa, potke in traktor. Tija je jokala, ker je prišel mimo traktor. Všeč nam je bilo jezerce. Učiteljica Boža je pokazala sliko od žabe in kako se razmnožuje. Šli smo v neko luknjo. Ko so kurili ogenj, so kurili kamnje, da je ratalo mehko, da so lahko potem naredili zid. Učiteljica Boža je pokazala sliko, na kateri so bili vojaki, ki so streljali na tiste, ki so bili v Solkanu. To je bilo 100 let ali 200 let nazaj. S sabo smo nesli malico. Ustavili smo se v gozdu in pojedli sendvič. Na pašniku smo videli štiri konjičke, en je bil bel, dva rjava in en črn. V gozdu so rasle gobe. Bilo je lepo.”

Utrinki učencev 1. B:

Lia: “Najbolj všeč mi je bilo, ko smo se peljali z avtobusom in ko nam je učiteljica Boža povedala o žabah in Kuku.”

Eli: “Všeč mi je bilo, ko smo se vozili v avtobusu, ko smo videli table od vojne in bombo. Videli smo tudi konjičke. Všeč mi je bilo tudi, ker smo lahko pojedli posladek.”

Otello: “Všeč mi je bilo, ker sem v avtobusu sedel z Nejcem in potem z Brinom. Bilo mi je všeč, ker smo bili v gozdu in ko nam je učiteljica pripovedovala, da so se tam skrivali vojaki in je bil tam top, kje smo stali.”

Samuel: “Všeč mi je bilo, ker smo se družili s Trnovci in ker sem na tabli videl top in ker smo šli z avtobusom.”

Lejla: “Všeč mi je bilo se peljat v avtobusu.”

Tjaša: “Všeč mi je bilo, ker smo hodili po gozdu in kar nam je povedala učiteljica Boža.”

Liam: “Všeč mi je bilo, da smo tekali po travniku in kadar smo hodili po cesti.”

Brin: “Všeč mi je bilo, ko smo šli mimo gozda in smo videli konjičke.”

Nejc: “Všeč mi je bila vožnja z avtobusom, ko sem lahko gledal ven razgled in ko smo videli gobe v gozdu.”

Ian: “Najbolj všeč mi je bilo, ko sva z Nejcem hodila po gozdu in sva videla tri gobe.”

Elma: “Všeč mi je bilo, ko sem videla konjičke in ko smo se vozili v avtobusu.”

Vid: “Všeč mi je bilo, ko smo hodili po gozdu in sem gledal z daljnogledom in ko smo tekali.”

Viktorija: “Bilo mi je všeč, ker smo jedli hamburgerje in smo se sprehajali po velikem travniku. Ko smo jedli, smo z Vidom videli divjega prašiča.”

Domen: “Všeč mi je bilo, ko smo se igrali in lovili na travniku blizu gozda.”

Fotografirala: učiteljica Tanja Nemec

Učenci 1. B so narisali:

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)