Slovenci smo športni narod. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 23. september razglasila za Dan slovenskega športa.

V okviru omenjenega praznika smo se v sredo, 20. 9. 2023, učenci od 2. do 5. razreda obuli v športne copate, nadeli nahrbtnike in se odpravili na pohod na Cerje.

Zbrali smo se na parkirišču, kjer nas je pustil avtobus in se v strumni četici podali na pot. Na poti smo opazovali naravo, spoznavali domorodne rastline in opazovali živali, ki so nam prečkale pot. Ustavili smo se tudi ob maketi, ki je prikazovala Cerje z okoliškimi vasmi. Na njej smo iskali izhodiščno točko, preštevali okoliške vzpetine in vasi, razbirali nadmorsko višino in določali smeri neba.

Sledila je postojanka ob Borojevićevem prestolu, tam je bil čas za okrepitev in počitek. Ko smo si nabrali moči, smo se po ozki poti povzpeli še na sam vrh do POMNIKA MIRU in razglednega stolpa. Ampak pred ciljem nas je čakal še tek hvaležnosti skozi DREVORED HVALEŽNOSTI, ki ga je Slovenija darovala, da bi skupaj oživela gozd, ki je bil prizadet v hudem požaru leta 2019. Pri teku smo se spodbujali in navijali.

Na vrhu pa se nam je ob sončnem vremenu odpiral dih jemajoč razgled na Vipavsko dolino, Goriško, Kras in morje.

Dan je bil čudovit, veliko smo se naučili, videli in ob tem zelo zabavali.

učiteljice 2.- 5.razreda

Fotografirale učiteljice od 2. do 5. razreda

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)