V šolskem letu 2022 / 2023 smo na šoli izvajali mednarodni eTwinning projekt z naslovom PRAVLJICE & UMETNOST (A fairy tale & ART) z učenci 3. B v času podaljšanega bivanja pod mentorstvom učiteljice Erike Grosar. Projekt smo sooblikovali skupaj z OŠ Alojza Gradnika Dobrovo ter z dvema turškima šolama. Projekt je bil osnovan na treh glavnih ciljih: spodbujanje branja, pisanja in likovnega ustvarjanja. Med šolskim letom so potekale številne dejavnosti. Učenci so rokovali z različno IKT tehnologijo, zanimivimi spletnimi orodji in aplikacijami ter pri tem spoznavali varno rabo interneta. Med partnerskimi šolami smo si izmenjevali različna gradiva, videoposnetke, fotografije in pravljice. Učenci vsake šole so napisali in ilustrirali svojo skupno pravljico. Naši tretješolci so napisali in ilustrirali zgodbo o kajakašu – O dečku, ki je postal kajakaš, ki je bila razstavljena v šolski avli

Najlepši del pa je bil, ko smo vse šole skupaj soustvarjale in ilustrirale skupno pravljico preko spletnega orodja – Najbolj super kužek na svetu. Pripovedovala je o psu Alexu, ki je šel na otok in doživel veliko dogodivščin ter se na koncu srečen in obogaten vrnil domov.

Za konec je vsaka partnerska šola izdelala bralno hišico, ki spodbuja branje v naravi ali na igrišču. Naša je postavljena ob vrtcu pod mogočnimi platanami.

Projekt smo zaključili z razstavo v šolski avli in prispevkom o našem delu na spletni strani šole ter v lokalnem časopisu, ki izide jeseni. 

Veliko novega in zanimivega smo se tekom leta naučili in spoznali.

Fotografirala in zapisala: učiteljica Erika Grosar

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)