V sredo, 7. 6. 2023, so učenci 2. a in 2. b imeli naravoslovni dan. Izvajali so preproste eksperimente. Spoznavali so, da se pri nekaterih pojavih lahko spremenijo lastnosti snovi. Pred poskusi so napovedovali, kaj se bo zgodilo z določeno snovjo, nato pa tudi preverili svoje napovedi. Pripravili so ognjemet v vodi, prestrašeni poper, vulkan iz kisa in sode bikarbone, žejne brisačke in druge preproste poskuse. Izdelali so domači plastelin in z njim oblikovali pokrajino. Iz papirja pa so zgubali kozarček, ki drži vodo in se ga lahko uporabi kot preprosto igračo. Po končanem delu so pospravili učilnico.

Učiteljica Franja Simčič

Učenci so povedali:

Filip, 2. b: “Zelo mi je bilo všeč, ko smo naredili plastelin. Učiteljica nam je dala recept za izdelavo plastelina. Všeč mi je bil eksperiment, kako je nastal vulkan. Napihnil se je balonček, ko smo dali sodo bikarbono in kis. Potem, da si dal dva papirčka, ju prepogneš, daš v rumeno barvo in potem v modro in v tretjem lončku je nastala zelena. Dan eksperimentov mi je bil zelo lep.”

Žan, 2. B: “Mi je bilo všeč, ko smo naredili vulkan. Dali smo kis in sodo bikarbono in potem je eksplodiralo. To mi je bilo najbolj zabavno in zelo všeč.”

Husein, 2. B: “Najbolj mi je bilo všeč, ko smo naredili vulkan in potem ko smo dodali iste stvari samo, da je bila flaška in balon in se je balon napihnil. Tak dan bi še ponovil, ker mi je bilo zelo lepo.”

Fotografirali: učiteljica Franja Simčič in učiteljica Mirjam Žnidarčič

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)