V petek, 19. 5. 2023, smo obiskali kmetijo na Banjšicah. Na kmetiji mi je bilo všeč. Imeli pa so: gos, bika, teličke, konja, krave, petelina in kokoši. Igral sem se tudi s psom Reksom in psico Kalo. Za malico so nam kmetje ponudili tudi napolitanke in čips. Po malici smo se tudi žogali in lovili petelina. Petelin se je obnašal kot da je spomenik. Aja, pa še to, Kala in Reks sta imela mladičke, ampak bili so majhni. V glavnem imel sem se lepo. (Erik, 2b)

Danes smo šli na kmetijo na Banjšice. Na kmetiji sta bila dva psa, Kala in Reks. Videli smo krave. Bile so sitne, zato ker so se že morale past. V hlevu so bile kokoši, petelini in telički. Zelo so bili lepi. Psička Kala je imela tudi štiri majhne psičke, bili so zelo ljubki. Na kmetiji smo imeli malico. Ko smo šli na avtobus, sem zaspala. Imeli smo se zelo lepo. (Liza, 2. b)

Zjutraj smo odšli na Banjšice. Lepo so nas sprejeli. Imajo dvajset krav, ki so jih molzli, in deset krav, ki so čakale, da skotijo, enega konja, eno gos, dva psa, štiri mladičke, okoli šest kokoši, teličke od krave, pa še majhnega bikca. Postregli so nas z domačim mlekom, čajem, jabolčnikom in kislim mlekom. Šli smo na pašnik. Tam smo videli krave. Ko smo odhajali, smo bili utrujeni, ker smo se imeli res lepo!!! Najbolj so mi bili všeč psi. (Tibor, 2. b)

Na kmetiji sta bila dva psa. Na kmetiji je bilo trideset krav. Molzli so jih dvajset. Bili so tudi gosi, petelin in kokoši. Postregli so nam z mlekom, kislim mlekom, čajem, medvedki in napolitankami. Imeli so tudi trampolin in gugalnico. Božali smo belega konja. Šli smo z avtobusom. Vozili smo se pol ure.Teličkom smo dajali jest. Pes Reks se je igral s fanti nogomet. Na kmetiji je bilo zelo lepo. (Zarja, 2. b)

Šli smo na kmetijo z avtobusom. Na kmetiji sem božal majhne psičke. Prvič sem videl telička bika. Z Reksom smo igrali nogomet. Peli smo ole, ole. Reks nam je spuškal žogo. (Ian, 2. a)

Na kmetiji so imeli dva psa. Imeli so kokoši, gos, krave, teličke, majhne psičke in lastovko. Videli smo, kako krave gredo ven. Postregli so nam mleko, kislo mleko, medvedke, čaj, napolitanke in sok. Božali smo konja. Dajali smo teličkom jest.Vozili smo se pol ure. Imeli so trampolin in gugalnico. Ko so krave šle na pašnik, smo jih šli gledat. Na koncu nismo hoteli iti v šolo. (Melisa, 2. b)

Na kmetiji mi je bilo lepo. Kala me je na kmetiji objela. Videl sem kravo, ki je lulala. Štirikrat sem stopil v kravji drek. Videl sem petelina in konja. Všeč mi je bilo, ko me je Reks ustrašil. (Amir, 2. b)

Šli smo na kmetijo na Banjšice. Videli smo velike pse in majhne pse. Peli smo ole ole. Videli smo več kot 20 gnezd lastovk. Najboljše mi je bilo, ko sem božal psa. (Žan, 2. b)

Na Banjšice smo šli z avtobusom. Ko smo prišli na kmetijo, smo videli dva psa. Kmet nam je povedal, kaj delajo in koliko živali imajo. Nato smo šli v hlev. Videli smo gosaka, krave, teličke krav, kokoši in petelina. Potem smo šli pojest malico. Všeč mi je bilo domače mleko in domač jabolčnik. Najbolj sem se čudil, ker je pes Reks igral nogomet. (Jaša, 2. a)

Fotografirali: učiteljica Franja Simčič in učiteljica Mirjam Žnidarčič

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)