V četrtek, 4. 5. 2023, smo se zbrali v učilnici. Razdelili smo malico in odšli na avtobusno postajo.
Odpeljali smo se v ljubljanski živalski vrt. Vozili smo se eno uro in trideset minut. Ko smo prišli v živalski vrt, nas je sprejela študentka. Peljala nas je naokoli in nam pokazala živali: opice, pasavca, surikate, žirafe, leve, dvogrbe kamele, geparde. Po ogledu smo imeli delavnico. Pokazala nam je sladkovodno želvo, ki ji je bilo ime Hamburger ter kačo vrste gož, ki jo je imenovala Sivko. Po delavnici rokovanja z živalmi smo si z učiteljicami ogledali še preostale živali v živalskem vrtu.
(Zapisali Matic, Aneja, Lars in Jakob G., 3. a)

Meni je bilo najbolj všeč, ko smo tikali kačo. Videli smo slona, palčevca, leva, leoparda, tigra in veliko drugih živali. Imeli smo tudi vodnika, ki se je imenoval Jure. Ko smo pojedli kosilo, smo šli na velika igrala. Tobogan je imel streho iz slame. V toboganu je bilo tesno, ampak na srečo smo šli vsi noter. Dan mi bo ostal v lepem spominu. (Rok, 3. b)

Z avotobusom smo se odpeljali v živalski vrt v Ljubljano. Po prihodu smo kupili karte, pojedli sendviče in počakali na vodnika. Ko je vodnik prišel, smo šli na hiter ogled po živalskem vrtu. Imeli smo delavnice s kačo po imenu Naja. Nato smo si šli še sami ogledat preostanek živalskega vrta. Bilo je zelo lepo.

(Mark, 3. b)

V živalskem vrtu smo videli mačjo pando, tigra, slona, leva in levinjo, noje, žirafe, morskega leva, lame in druge živali. Mačja panda je moja najljubša žival. Všeč mi je bilo, ko sem na delavnici tikal kačo in gledal paličnjaka. (Ramses, 3. b)

V četrtek, 4. 5. 2023, smo šli v živalski vrt v Ljubljano. Ob vstopu smo dobili zemljevide. Moja najljubša žival je bila kača. Videli smo tudi opice, medveda, slona, lame, alpake in veliko drugih živali. Lep mi je bil tudi morski lev in beli volki. Na delavnici rokovanja smo božali kačo. Bilo je zelo lepo in zabavno. Nazadnje smo šli na igrala, jaz sem šla na žoge in na tobogan. (Ivana, 3. b)

V živalskem vrtu v Ljubljani sem se imela lepo. Pripeljali smo se z avtobusom. Najprej smo si šli ogledat živali. Vodil nas je vodič. Med ogledom sem opazila pelikane, opice, orangutane, medveda, tigra, zebro in leoparda. Vodič nas je odpeljal v učilnico, kjer smo imeli delavnico. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem prijela kačo. (Zoja, 3. b)

V četrtek, 4. 5. 2023, smo odšli v živalski vrt. Tam smo si ogledali različne živali kot so surikate, zebre, volke, orangutane, alpake, lame, medvede, tjulne, labode, koze, race, leva, levinjo, slona, kačo in druge. Po ogledu smo pojedli sendviče in smo se lahko odšli igrat na igrala. Zelo mi je bilo všeč. Upam, da gremo še kdaj. (Klara, 3. b)

V živalskem vrtu sem se zelo zabavala. Videli smo veliko različnih živali, meni so bile najbolj všeč surikate. Tako majhne in ljubke so bile, da bi jih imela, kar doma. Na začetku nas je prevzel vodnik Jure, ki nam je razkazal živalski vrt in nas vodil na delavnici. Odšli smo si ogledati opice in želvo. Čez nekaj  časa smo imeli delavnico rokovanja z živalmi. V rokah smo držali kačo. Bilo mi je zelo prijetno, občutek imaš kot, da bi držal neko mehko, toplo in spolzko stvar. Kača je seveda imela tudi ime, Naja. Poleg kače Naje smo videli tudi paličnjaka. On ni imel imena. Bil je zelo ljubek in lep. Paličnjaki so zelo krhke živali, zato na žalost ga nismo prijeli. Bilo je zelo lepo, ta izlet si bom zapomnila za vedno. (Melani, 3. b)

Všeč mi je bilo, ko sem držala v rokah kačo. Pa tudi na igralih je bilo lepo. In tudi ko smo videli pava, ki je razprl svoj košati rep. Videli smo tudi opice, ki so plezale in skakale po drevesih. Ampak to si bom zapomnila za vedno, ko je opica kimala, bila je zelo smešna. Ali pa, ko so ji fantje kimali nazaj in ona potem njim.

Meni so bile zelo všeč delavnice. Rokovali smo se s kačo Najo. Držali smo jo tudi v rokah. Všeč so mi bile živali: surikate, levi in levinje, mačje pande, volkovi, medved in še ostale živali. Za vedno si bom zapomnila te ljubke živali, ker jih imam rada. Imeli smo vodiča Jureta. Moja najljubša žival je ris. A ga nismo videli. Ko smo končali z ogledom živalskega vrta, smo odšli na avtobus ter se polni čudovitih vtisov odpeljali spet v šolo. (Zala, 3. b)

V živalskem vrtu smo videli leva, levinjo, kačo, želvo, opice, surikate, čaplje, slona, žirafo in medveda. Zelo mi je bilo všeč. Domov bi odnesel surikato. Škoda, ker na delavnici rokovanja nismo držali tudi paličnjaka. Videli smo opico, kako kima z glavo. Potem smo videli tudi želvo, kako leži na kamnu. Ko smo končali z delavnico in ogledom, smo šli na igrala – žoge, potem pa še na druga igrala. (Nejc, 3. b) 

V živalskem vrtu mi je bilo všeč. Videli smo slona, noje, tigre, leve, papige in žirafe. Rokovali smo z živalmi. Videli smo paličnjaka in kačo. Kačo sem božal in jo imel v rokah. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo videli leve. Ta dan mi je bil najboljši. (Lan, 3. b)

Fotografirali: učiteljica Eva Kovačič in učiteljica Nina Rijavec Ternovec

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)