Šolska avla se je čez noč spremenila v čarobni otroški gozd, ki so ga pričarali učenci z učiteljicami in učiteljem podaljšanega bivanja v Solkanu ter s podružnic v Grgarju in Trnovem. 

Pripravili so tematsko razstavo o gozdu z naslovom: “Vzklilo je seme in zraslo je drevo …” v počastitev dneva Zemlje, ki ga obeležujemo vsako leto 22. aprila.

Med šolskim letom so učenci skupaj z učiteljicami in učiteljem prebirali knjige in pravljice o drevesih, gozdovih, veliko so se pogovarjali o teh temah in o požaru na Krasu. 

Skupaj so iskali različne ideje, kako bi izdelali svoje čarobno drevo, da bi bilo čim bolj unikatno, a hkrati zanimivo in realno. 

Učenci so raziskovali in opazovali drevesa okrog šole ter v bližnji okolici. Pripravili so zanimive in poučne plakate o vrstah dreves, iz katerih so se tudi veliko naučili in znanje delili z drugimi. 

Pod nadobudnim očesom učiteljic in učitelja podaljšanega bivanja so pridne ročice ustvarjale pristne izdelke. Drevesa so narisali, naslikali ali izdelali iz papirja, kartonastih škatel, tulcev oziroma drugih materialov ter jih obogatili z različnimi okraski.

Posadili so oreh, ga dnevno zalivali in skrbeli, da ima ustrezne življenjske pogoje. Iz oreha je vzklila nova rastlina in nekoč bo postalo ogromno drevo, ki bo spominjalo na ta čudovit šolski projekt poln dela, veselja, ročnih spretnosti, ustvarjalnosti in povezanosti. 

Vsak učenec je prispeval svoj kamenček kreativnosti in skupaj smo ustvarili čudovit pisan mozaik, ki krasi šolsko avlo. 

učiteljica Erika Grosar

Fotografirala: učiteljica Erika Grosar

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)