V torek, 18. 4. 2023, smo imeli tehniški dan. Obiskala sta nas predstavnika e-hiše, hiše poskusov iz Nove Gorice. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina je spoznavala čutila z izvajanjem poskusov. Spoznali smo prstne odtise, Braillovo pisavo, model očesa, preizkušali reakcijski čas …

Druga skupina pa je iz lego kock izdelala model avtomobila in se preizkušala v programiranju. Preizkusili smo delovanje avtomobila in ga skušali izboljšati, da je hitreje potoval. Najbolj zabavno je bilo, ko smo izvedli tekmovanje. Tehniški dan se nam je zdel poučen in zabaven. Imeli smo se lepo, ker smo imeli drugačen pouk.

Učenci 3. a

Utrinki učencev:

“Meni je bilo všeč, ko smo bili z učiteljem Primožem. Z njim smo izdelali lego robotske dirkalnike. Jaz in moja prijateljica Julija sva dvakrat zmagali v dirki.” (Zala, 3. B)

“Danes smo imeli tehniški dan na temo človeško telo, obiskali so nas predstavniki E-Hiše. Bilo je zelo lepo, ker smo se zabavali in se veliko novega naučili. Bili smo razdeljeni v dve skupini. Prva skupina je odšla v mansardo, tam smo imeli lego robotiko. Pri lego robotiki nas je imel učitelj Primož, ki je bil zelo zabaven. Izdelali smo avtomobilčke. Super mi je bilo, ko smo izdelovali s kockami, ki so jih prinesli iz E-hiše. Ko smo končali, smo lahko okrasili svoj avtomobilček kot smo hoteli. Imel je tudi baterijo. Delali smo v parih. Imela sem se zelo lepo. V drugi skupini pri poskusih smo bili z učiteljico Mihaelo, ki je bila je zelo super.” (Melani, 3. B)

“Danes, 19. 4. 2023, so predstavniki iz e-hiše izvajali delavnice na naši šoli. Razdelili smo se v dve skupini, ena skupina je šla v drugo učilnico, kjer so sestavljali robota-dirkalnika in tekmovali. Druga skupina pa se je pogovarjala o človeškem telesu in izvajala poskuse na to temo. Najbolj mi je bil všeč robo-dirkalnik.”(Mark, 3. B)

“Imeli smo tehniški dan na temo človeškega telesa. Obiskali so nas predstavniki E-hiše, ki so nam predstavili različne poskuse in Lego-robotiko. Najprej smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je odšla v mansardo. Druga pa je ostala v 3.b razredu. Imeli smo različne poskuse, ki so bili čarobni. Prvi poskus je bil kar zanimiv. V eni posodi je bila topla voda, v drugi mlačna voda in v zadnji pa mrzla voda. V toplo vodo smo dali eno roko, v mrzlo vodo pa drugo roko. V vodi smo roko držali 30 sekund. Čez 30 sekund smo obe roki prestavili v mlačno vodo in naenkrat je tista roka, ki je bila v topli vodi, postala mrzla in tista roka, ki je bila v mrzli vodi, je postala topla. Drugi poskus je bilo razgibavanje, tretji poskus je bila senca, četrti poskus je bil svoj reakcijski čas, peti poskus je bila Braillova pisava, šesti poskus je bil prstni odtis.”(Klara, 3. B)                                             

“Imeli smo tehniški dan na temo človeškega telesa. Obiskali so nas predstavniki E-Hiše, ki so nam pokazali različne poskuse in lego-robotiko. Razdeljeni v dve skupini smo izvajali različne vaje. Prva  skupina je odšla v mansardo, kjer so imeli lego- robotiko z učiteljem Primožem. Druga skupina pa je ostala v 3.b razredu, kjer smo imeli različne poskuse, ki so bili zelo zanimivi.” (Ivana, 3. B)

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)