Na OŠ Solkan smo se tudi letos pridružili vseslovenski akciji Teden pisanja z roko, ki je potekala od 23. do 27. 1. 2023.

Letos smo učence k sodelovanju povabili s promocijskimi plakati, s katerih smo jih pozvali naj se nam pridružijo v šolski knjižnici pri izdelavi knjižnih kazalk.

Sodelovali pa so tudi učenci 4. in 5. razredov pod mentorstvom razredničark (Sara Marinič, Darja Krašček, Nina Žbona Kuštrin, Karin Sirk in Mojca Kumer).

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2023 je bila Mislim tiho, pišem počasi.

Zavedamo se, da učenci v šoli še vedno veliko pišejo z roko. O pomembnosti tega se pri pouku tudi veliko pogovarjamo. Naš namen akcije je bil letos spodbuditi čitljivo in tekoče pisanje z roko, bogatenje besedišča za tvorbo besedil ter spodbujanje k branju. Naš slogan v tednu pisanja z roko je bil: »Dobro pisati se naučim z branjem, dobro brati se naučim s pisanjem – pisanje in branje skupaj gradita moj način mišljenja!«.

Pozornost smo namenili predvsem prednostim pisanja z roko. Dejavnosti v povezavi z osrednjo temo akcijesmo izvajali od začetka šolskega leta do meseca marca.

Prostovoljne delavnice, pri katerih so učenci izdelovali knjižne kazalke in brali zgodbe, so potekale v šolski knjižnici pod vodstvo knjižničarke Barbare Semolič.

Učenci 5. razredov so se, pod vodstvom razredničark, prelevili v pisatelje in pisali svojo prvo knjigo. Knjigo so brali svojim sošolcem in otrokom v vrtcu. Knjige so bile razstavljene v šolski avli.

Učenci 4. razredov so, pod vodstvom razredničark, pri urah slovenščine pisali zgodbe ob sličicah in se prelevili v novinarje ter v sklopu učne vsebine tvorili časopisne novice. Ob dnevu žena pa mislili tiho in zapisovali lepe besede.

Ob zaključku akcije smo naše izdelke zbrali in uredili v interaktivni predstavitvi:

Menim, da je bila akcija Teden pisanja z roko prijetna popestritev za vse nas.

Koordinatorica:

učiteljica Sara Marinič

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)