V petek, 18. 11. 2022, smo imeli v šoli tradicionalni slovenski zajtrk. Ko smo zjutraj vstopili v šolo, je bila učilnica že pripravljena na ta poseben dan. Pridružili so se nam učenci iz A- razreda. Ogledali smo si film o slovenskem zajtrku. Zvedeli smo iz katerih sestavin je sestavljeno maslo, med, kruh, mleko … Nato smo pojedli tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer jabolko, slasten kruh namazan z maslom in medom ter domače kravje mleko iz bližnjih kmetiji. Pevci so odšli v šolsko avlo in ob 10. uri skupaj z vrtcem odpeli pesem Čebelar. V učilnici so se nam pridružili čebelarji iz Biotehniške šole v Šempetru in so nam na slikovit in nazoren način razložili, kako pridemo do meda. Pokazali so nam čebelji panj, obleko, ki si jo nadene čebelar, da ga ne popikajo čebele, kako se razmnožujejo čebele, kako shranijo med za zimo, kako naredijo propolis in druge medene izdelke. Bilo je zelo zanimivo in poučno.

Dane smo zares uživali in se imeli zelo lepo.

Učenci 3. B

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)