Na pustni torek smo, kljub slabemu vremenu in bolj zaskrbljenemu vzdušju, poskušali pregnati vse skrbi in priklicati pomlad, ki že cvetoče trka na naša vrata. Rajali smo po razredih, predstavljali pustne kostume, izdelovali pustne maske, se posladkali s pustnimi krofi in se sprehodili po Šolski ulici do “Placa”. Sprehod je bil bolj kratek, ker nas je pregnal dež. Kot vsako leto so nas tudi letos razveselili pisani Ravniški pustarji, ki so s kleščami lovili učence.

Učenci so povedali:

V šolo sem prišel oblečen v pustarja iz Grgarskih raven. Bilo mi je všeč, ker smo za malico imeli krofe. Po malici sva šla z Nejcem na igrišče, saj so tam bili šolarji. Lovila sva jih s kleščami. Pomagat so nam prišli tudi odrasli pustarji, ki so prišli iz Grgarskih Raven. (Tomi, 4. b)

Bilo mi je zanimivo in všeč, ker sem se oblekel v maškaro, ker smo se dosti igrali in za malico pojedli krof. (Matic, 4. b)

Bilo mi je zelo všeč na pustnem sprevodu. Vesel sem bil, ker so prišli Ravniški pustarji in nas lovili pred šolo. (Marcel, 4. b)

Všeč mi je bilo, ker smo šli na pustni sprehod. Meni je pust zelo lep praznik. Zelo dobre krofe smo jedli. (Lana, 4. b)

Dane sem se oblekla v leva, ki je kralj živali. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo šli na “Plac” in smo se zelo zabavali s prijateljicami. Vrnili smo se v šolo, ker je začelo deževati. Na poti smo srečali mojo mamo, ki mi je dala dežnik. Za malico smo se najedli pustnih krofov s sladkorjem. (Špelca, 4. b)

Ko sem prišel v šolo, je bilo odlično, saj je bilo veliko pustnih šem. Ko smo jedli malico, smo zaslišali zvonce pustarjev. Potem smo vsi šli ven in se veselili s pustarji. (Gabriel, 4. b)

 

 

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)