Petošolci so si v petek, 20. 12. 2019,  v Novi Gorici ogledali predstavo Čarovnik iz Oza in po njej strnili vtise.

Danes, 20. 12. 2019, smo si ogledali predstavo Čarovnik iz Oza. V predstavi so igrali Doroteja, Strašilo, Lev, Pločevinko in seveda čarovnik. Zgodba govori o punci po imenu Doroteja, katere hiša pokonča vzhodno veščo. A, ker se je izgubila, mora najti velikega čarovnika, da jo odpelje domov. Na svoji poti pa sreča še Strašilo, Leva in Pločevinka, ki tudi potrebujejo čarovnikovo pomoč. In tako se skupaj odpravijo v smaragdno mesto Oz. Predstava mi je bila zelo všeč in upam, da si jo bom še kdaj ogledala. (Sofia, 5. c)

Od nekdaj sem si želela ogledati, prebrati ali vsaj malo slišati o predstavi “Čarovnik iz Oza.” Srečna sem, da sem si jo lahko ogledala. Ta predstava mi je bila zelo všeč! Moja najljubša lika sta bila Strašilo in Čarovnik, najljubši del, ko je Strašilo začelo peti. Najbolj smešen del je bil, ko je Čarovnik vzel Tima v naročje in mu postavil klobuk na glavo. Aplavz ob koncu predstave je bil tako bučen, da sem si želela biti ena od igralcev. (Vita, 5. c)

Predstava mi je bila zanimiva in všeč, ker so na koncu našli čarovnika iz Oza. Všeč mi je bilo, ker se je čarovnik usedel k meni, mi dal svoj klobuk na mojo glavo in rekel, da sem zdaj jaz čarovnik. Tega nikoli ne bom pozabil! (Tim, 5. c)

Danes, 20. 12. 2019, smo si v SNG Nova Gorica ogledali predstavo Čarovnik iz Oza. Igrali so Dorotea, Lev, Pločevinko, čarovnik, Strašilo, zahodna vešča in severna vešča. Predstava je bila zelo smešna. Priporočam jo tudi vam. Trajala je eno uro in dvajset minut. Zelo zanimivo je bilo, ko so spustili platno in je za njim zgledalo vse drugače. Na začetku je gospa, ki je igrala čarovnico, zelo smešno hodila. Zanimiv  je bil tudi oblak, iz katerega je tekla voda. Najbolj smešno je bilo, ko se je čarovnik pomešal med nas in se usedel na Timovo mesto. Takrat se je smejala cela dvorana. (Ema, 5. c)

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)