Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki smo ga obeležili 15. novembra 2019. Projekt želi učence osvestiti o pomenu rednega in zdravega zajtrka. Poseben pomen daje projekt domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla.

Na ta dan so zjutraj učenci zajtrkovali mleko, kruh, maslo in med. Vsak je dobil tudi lepo in sočno jabolko. Pogostili so tudi učitelje v šolski zbornici. V šolski avli so učenci skupaj z otroci z vrtca tradicionalno zapeli Slakovo pesem Čebelar.

V podaljšanem bivanju smo si ogledali risani film o čebelici Maji, ki je učence zelo pritegnila. Vsak učenec je izdelal svojo čebelico, ki mu bo lahko služila kot posodica za barvice.

učiteljici Lidija Abramič in Vesna Gulin

(izdelki učencev PB 1.a in PB 1.b)

 

 

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)