Drugošolci so si ogledali razstavo igrač z naslovom Igrače moje mladosti v vili Bartolomei v sklopu mednarodnega eTwinning projekta Igre širom Evrope, ki ga na šoli izvajamo skupaj z osnovno šolo iz Prekmurja in osnovno šolo s Finske.

Na razstavi so bile različno stare igrače, nekatere so bile zelo stare, nekatere pa otrokom poznane. Otroci so se nekoč več igrali na prostem. Poznali so veliko različnih iger. Velikokrat so si jih tudi sami izdelali iz naravnih materialov. Nekatere so se naučili doma, druge pa v šoli. Vodja razstave nas je na otrokom zanimiv in privlačen način popeljal preko razstavljenih igrač. Za trenutek se je zdelo kot bi igrače oživele in nam pripovedovale svojo zgodbo.

Učenci so med šolskim letom pridno raziskovali igre, ki so se jih nekoč igrali njihovi dedki in babice. Staro igro so predstavili v šoli ter sošolke in sošolce naučili potek igre z rekviziti, ki so jih doma izdelali skupaj s starimi starši. Na tak način se bodo igre ohranjale iz roda v rod in ne bodo šle v pozabo.

V vili Bartolomei so si drugošolci ogledali še razstavo restavriranih predmetov ter dogajanje v našem okolju med drugo svetovno vojno.

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)