Četrtek, 8. 6. 2017

ČETRTOŠOLCI SO ŠLI NA KOSTANJEVICO

Četrtošolci Osnovne šole Solkan so odšli na Kostanjevico, saj so imeli športni dan. Iz šole so odšli peš. Ko so prišli do starega drevesa, se je zgodila nesreča. Otroci so se igrali na drevesu in bili so pretežki, zato je veja počila. Nekaj otrok se je poškodovalo,zato so potrebovali pomoč pri učiteljici. Po nekaj minutah so pot spet nadaljevali. Ko so prišli na Kostanjevico,so jim učiteljice pokazale nekaj gradov in vzpetin,od zunaj pa so si ogledali samostan. Nato so se nazaj vrnili v šolo.

Nejc, 4. a

V četrtek,  8. 6. 2017  smo se učenci 4. a in 4. b razreda odpravili na športni dan na Kostanjevico. V šolo smo prišli ob 08:00, na športni dan pa smo se odpravili ob 08:10. Na začetku smo hodili do igral pri železniški postaji Nova Gorica. Ko smo prišli na igrala, smo se začeli igrati in plezati. S potjo smo nadaljevali ob meji z Italijo in nato v tunelu. Pred tunelom smo se pogovarjali o pomenu prometnih znakov. Prišli smo do prehoda za vlake in ga prečkali. Za prehodom so nas čakala igrala in igrišče za nogomet in košarko. Tam smo pomalicali in se posladkali. Pot smo nadaljevali med hišami in na koncu le prišli do stopnic, ki so nas vodile k samostanu in cerkvi. Tam smo se preizkusili v hoji po vrvi. Na koncu smo se po drugi strani vrnili domov.

Patrik, 4. A

 

Četrtek, 8. 6. 2017

ŠPORTNI DAN

  1. 6. 2017 so se učenci četrtega razreda OŠ Solkan zbrali pred glavnim vhodom šole. Ob osmi uri so že vsi nestrpno čakali na odhod. Dežurni so prinesli malico in so si vsi dali v nahrbtnike okusne sendviče in plastenko vode. Po poti so opazovali znake in promet. Med potjo so zagledali tudi počeno ptičje jajce z mrtvim mladičem v njem. Na poti so zagledali tudi igrala. Okoli je bilo veliko dreves. Učenci so splezali na vejo in se je veja zlomila. Nekatere učence je poškodovala. Nadaljevali so s potjo in prišli do košarkarskega igrišča, kjer so pojedli malico. Čez nekaj časa pa so prišli do cilja. Tam so otroci hodili po traku, nato pa so se vrnili v šolo.

Luka, 4. a

 

 

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)