NAGRADNI OBISK;  e-HIŠE v Novi Gorici

Prišli smo v e-hišo. Tam nas je čakal gospod vodnik. Usedli smo se na tribune, ki so bile v temni sobi.    Odšli smo naprej v naslednjo sobo, kjer smo si ogledali rentgenski posnetek in vodič nam je tam povedal, da pri takem posnetku ne smemo imeti nakita. Nato nam je pokazal neskončno dolgo cev in nam povedal, da zvok potuje s 360 metri na sekundo. Odpravili smo se do motorja, kjer nam je razložil njegovo delovanje. Potem smo šli po stopnicah dol. Anuša je prva preizkusila dvižni stol. Naredili smo še par poskusov. Šli smo po svoje stvari na tribune, pozdravili gospoda, ki je vodil ogled in odkorakali ven.

Anuša, Kaja, Anica, Luka, Nejc, Tomcho, 4. a

KARTIRANJE

Na ulici Zorka Jelinčiča smo videli Sodišče. Na Kidričevi ulici pa je Hit Casino Perla. Na drugi strani ceste smo videli trgovino z oblačili Street one in Novo banko KBM. Na trgu Edvarda Kardelja je Občinska palača, Goriška knjižnica Franceta Bevka in Slovensko narodno gledališče Nova Gorica  ob njem pa Mestna galerija. Pot smo nadaljevali na Bevkov trg. Na njem smo našli Hišo eksperimentov, ki smo jo obiskali in NLB ter Kulturni dom Nova Gorica.

Domen, Jan, Žiga H., 4. a

RASTLINSKE VRSTE V BOROVEM GOZDIČKU

V četrtek, 20. 4. 2017, smo imeli naravoslovni dan. Bili smo v borovem gozdičku. Tam smo iskali različne vrste dreves in grmov. Na list papirja smo z voščenko odtisnili lubje in listje dreves. Pri raziskovanju smo odkrili različne vrste dreves. To so bor, vrba, rogovilar in oreh… Ob koncu opazovanja smo najdbe oziroma odkritja razkrili učiteljici. Nato smo se odpravili proti E- hiši, kjer smo pričakali sošolce iz 4. b razreda in se odpravili v šolo.

David, Patrik, Svit, Tai, 4. a

 

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)