Danes je potekal naravoslovni dan zdrav način življenja in rojstvo. Predavala je višja medicinska sestra, ki je vodila pouk 5 šolskih ur.

Rojstvo

Najprej so se pogovarjali o spočetju otroka in njegovi poti do rojstva ter česa se mora noseča mamica paziti v obdobju nosečnosti. Opozorila jih je na kaj morajo biti pozorni pri pestovanju novorojenčka ter jim strokovno utemeljila zakaj. Zelo všeč jim je bil posnetek, ki je prikazoval plod otroka v materinem telesu vse do rojstva. Bil jim je zelo všeč in so si ga morali večkrat ogledati. Učenci so veliko vedeli in veliko in z vprašanji veliko spraševali.

Zdravje

Ugotovili so da je v razredu veliko športnikov. Ponovili so, kako skrbijo za svoje zdravje, da je treba redno skrbeti za higieno. Vadili so pravilno umivanje rok z razkužilom, ki jim ga je gospa dala. Pogovarjali so se o zdravem načinu prehranjevanja, ki zajema veliko sadja in zelenjave. Poudarila je pomembnost gibanja na svežem zraku. Reševali so učni list in na koncu odgovorili na nagradno vprašanje.

Lidija Abramič

 

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)