Bili smo v muzeju! V muzeju sem videl dve igrači, ki sta mi bili všeč. To sta bili igrica na televiziji in avtomobilčka, ki sta dirkala v krogih. Vodič nam je tudi pokazal vlakec, ki dirja po tračnicah. Pokazal nam je tudi, kako so se nekoč igrali otroci. Vodič nam je pokazal stare igrače.

Matevž, 2. B

Všeč mi je bilo, ko smo gledali vlakce in avtomobile. Potipala sem kovino, ki ima izbočene pike. To je zapis za slepe. Pogledali smo si filmček o igrah, ki so se jih igrali nekoč. Pogledali smo si tudi razstavo avtomobilov. Všeč so mi bili medvedki.

Veronica, 2. A

Zelo mi je bilo všeč, ko sem roko dala v škatlo in tam zatipala razno razne igrače. Tudi avtomobilčki so bili in vojaki. Namizne igre so bile zelo stare. Na razstavi so bil tudi igre za slepe in ob igrači zapis. Tam je bil lesen konjiček, ki je bil narejen iz časopisa in lepila. O, ko bi bile vse te igrače moje.

Kaja, 2.A

Na razstavi mi je bil najbolj zanimiv vojaški tank. Bil je zelene barve. Na vrhu je imel kupolo. Iz kupole je “strčal” top. Najbolj mi je bilo všeč, ker so se odpirala vratca od kupole.

Viki, 2. B

Najbolj mi je bil všeč plišasti medvedek. Narejen je iz pliša. Je črnorjave barve. Ima črn gobček. Všeč    mi je, ker je mehek in ker je kosmat. Ima kožnate tačke. Ima rjavo kožnata ušesa in črne očke.

Sofia, 2. B

Danes smo bili na razstavi v vili Bartolomej. Tam smo videli razstavo starih igrač. Predaval nam je gospod kustos. Všeč mi je bil konjiček. Zanimivo je bilo se dotikati igrač, ki jih nismo videli.

Maja, 2. B

Na razstavi so mi bile všeč puzle. Gospod nam je pokazal igrače in nam povedal, kako se z njimi igraš.

Ivana, 2. A

Danes smo bili v muzeju. Vodič nas je vodil po muzeju. Bila je razstava starih igrač.Videli smo kakšne igrače so bile včasih. Najbolj mi je bilo všeč ko smo videli stare vlakce. Bilo je zelo lepo.

Filip,  2. B

Všeč mi je bila zbirka avtomobilčkov. Videl sem tudi namizne igre in vojaške figure, končka in druge igrače.

Jakob, 2. B

Danes smo bili v vili Bartolomej. Tam mi je bila najbolj všeč podmornica, ki se je lahko spremenila v vojaško bazo. Nisem še razmislil, kaj bi lahko posodil muzeju. V muzeju smo videli stare igrače, stare igrice in stare lutke. Tista podmornica je iz plastike in rjave barve. Veliko igrač je bilo v vitrinah, nekaj pa v zabojčkih.

Jakob U., 2. B

Danes smo bili v vili Bartolomej. Meni je bil zanimiv šah za slepe. Bil je lep in eleganten. Imel je luknje. Črna polja so bila bolj izbočena, na črnih figurah so bili žeblji

Maks, 2. B

Najbolj všeč so mi bile stare lego kocke. Te kocke so bile za slepe. Namenjene so, da slepi vejo, kje je soba za slepe. Črke so napisane v Brajlovi pisavi. To so pikice v različni obliki. Kocke so sestavljene, da je nekje stol, nekje je paket.

Maj Ž., 2. B

Bili smo v muzeju. Ogledali smo si stave igrišče. Muzej je bil majhen. Najbolj mi je bilo všeč vojaški tank in letalo. Tudi  podmornica je bila zanimiva. Lastnik muzeja nam je pokazal avtomobilčke na dalinjsko. Videli smo kocke, ki so namenjene slepim. Bilo mi je všeč.

Jaka, 2. B

Najbolj mi je bil všeč tank. Tankov v muzeju se ne da kupiti, ker so tako stari. Bila mi je všeč tudi podmornica, ki se je odprla in noter je bil prostor. Bila je zanimiva. Všeč mi je tudi zemljevid za slepe. Slepi niso gledali zemljevida, ampak so ga potipali s prsti in vedeli so kaj piše. Zemljevid je bil izdelan iz lego kock.

Neli, 2. B

Meni je bila všeč frača. Izdelana je bila z lesa. Bila mi je zelo lepa. Izdelaš jo tako, da dobiš palico z dvema rogovoma. Nato pojdi iskat elastiko in prišij en kos blaga.

Bor, 2. B

Z razredom smo šli v muzej. Tam smo videli razno razne igrače. Najbolj všeč mi je bila podmornica. Ta podmornica se je odpirala. Noter so bili tanki, letala, helikopterji, ladje, vojaki.

Ruben, 2. B

Ko smo prišli v muzej, smo videli veliko zbirko avtomobilčkov. V drugem prostoru smo si ogledali ročno izdelane lutke. Tam je bila televizija na upravljalnik. Igrali smo se z igro izdelano iz lesa.

Maks L., 2. A   

 

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)