Naša šola je na sončni četrtek, 1. septembra, ponovno na široko odprla svoja vrata. Učenke in učenci od 2. do 9. razreda so se zbrali na nedokončanem šolskem igrišču in po dolgem času spet srečali svoje prijatelje, sošolke in sošolce. Še pred vstopom v šolsko stavbo so si izmenjali nepozabne dogodivščine poletnih dni.

Gospod ravnatelj Marijan Kogoj je vse zbrane prijazno nagovoril in jim zaželel veliko uspeha v novem šolskem letu. Povabil je razrednike, da so učence odpeljali v matične učilnice in se podali novim izzivom naproti.

Uro kasneje se je šolska avla napolnila z zvedavimi otroškimi obrazi, ki so v spremstvu staršev prvič prestopili vrata učenosti. Najprej je prvošolce pozdravila podžupanija MO Nova Gorica gospa Ana Zavrtanik Ugrin. Iz knjige Anje Štefan, Svet je kakor ringaraja, ki jo je podarila učencem, je prebrala pravljico o barvicah. Vsaka je pripovedovala svojo zgodbo. Razigranim prvošolcem je zaželela, da bi tudi oni s svojimi barvicami pisali zanimive zgodbe. Sledil je pozdrav gospoda ravnatelja, ki je učencem in njihovim staršem zaželel prijeten prvi šolski dan in vse naslednje dni v letu. Da bi bili njihovi prvi koraki lažji, so jim učenci 2. razreda pripravili prizor o črkah in njihovi pomembnosti. Za glasbeni del, ki je vse skupaj povezal v celoto, je poskrbel otroški pevski zbor pod vodstvom gospoda Mateja Petejana. Prvošolci so se skupaj z učiteljicami odpravili v učilnice in se na koncu druženja posladkali s torto in sokom ter polni prijetnih vtisov odšli domov.

»Biti učenec je prelepo!

Odslej bodo dnevi tekli tako,

da bom spoznaval vse več stvari:

neznane predmete in nove ljudi.

Biti učenec ni kar tako!

Brez nas tudi šole ne bi bilo.«

(Z. Majcen)

 

Vsem učencem želimo veliko uspeha in lepih trenutkov v šolskih klopeh.

Erika Grosar

prvi_01-1

Slika 1 of 21

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)